Egyéb kategória

Hasznos tanácsok a hálószoba berendezéséhez

A hálószoba berendezése gondos körültekintést igényel, nem szabad elhanyagolni, hiszen napunk nagy részét itt töltjük. Mutatjuk, hogy mire érdemes figyelni annak érdekében, hogy valóban stílusos legyen a végeredmény, és kielégítse az igényeket.

vous - 2022.02.14.
Hasznos tanácsok a hálószoba berendezéséhez

Érdemes kiválasztani egy fókuszpontot a hálószobában

A hálószoba berendezését nem szabad elhanyagolni, mivel az otthonunk egyik legfontosabb helyisége. Minden részletre figyelni kell, és ügyelni kell arra, hogy a végeredmény ne legyen túlzsúfolt. Szóval hagyni kell elegendő teret, hogy ne legyen korlátozva a szabad mozgás.

Továbbá érdemes kiválasztani egy fókuszpontot, amelyre a tekintet irányul.

Ehhez kell igazítani a szoba többi elemét. Ez lehet egy nagy méretű festmény vagy éppen egy különleges ágy. Például franciaágyak tökéletes központi elemként szolgálhatnak. A fényekkel is lehet játszani. Érdemes a fókuszpontokat kiemelni, a szoba többi részét pedig lágyabb fényekkel megvilágítani. Továbbá fontos az esti olvasáshoz szükséges fényviszonyok megteremtése is.

Forrás:
Photographee.eu / Shutterstock.com

A tökéletes kiegészítők megtalálására is időt kell szánni

A kisebb hálószobák esetében érdemes tükröt is elhelyezni a helyiségben, amely megnöveli a teret és eleganciát is kölcsönöz neki. A nagyobb változatok akár látványos díszként is szolgálhatnak. Hálószoba esetében érdemes a tükröket az ablak melletti falra helyezni, amelynek köszönhetően a reggeli napsugarak tükröződhetnek rajta. Továbbá bátran felhelyezhető az ágytámla fölé is. Magas belmagasság esetén javasolt vízszintesen felhelyezni a tükröket, míg hosszúkás alapterületű helyiségek esetében pedig célszerű álló tükrök mellett dönteni.  Mindemellett a tökéletes kiegészítők megtalálására is időt kell szánni, amelyek mindegyike öltözteti a hálószobát. Legyen szó képkeretről, vázáról, párnáról, szőnyegről, függönyről vagy ágyneműről, ezek mindegyike befolyásolja az összképet. Szóval elengedhetetlen, hogy a kiegészítők forma- és színvilága harmonizáljon egymással, egységet alkosson.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon

4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
Otthon
4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
vous - 2022.11.28.
A folyamatosan dráguló ingatlanpiac bizonytalanságai miatt a bérlakások iránt évről-évre folyamatosan növekszik a kereslet, ezzel párhuzamosan a kiadó lakások száma is egyre nagyobb. A lakástulajdonosok számára ugyanis jól fizető, passzív jövedelemszerzési lehetőséget jelent, ráadásul minimális befektetéssel egy felújítás többszöröse jöhet vissza egy jó állapotú lakás bérleti díjából. A számos előny persze csak a jéghegy csúcsa.