Lélek

Szerelmes vagyok a legjobb barátnőm pasijába, és az érzés nem viszonzatlan…

A minap találkoztam egy régi barátnőmmel, akit még általános óta ismerek, de sajnos csak ritkán tudunk összefutni a dolgos mindennapok miatt. A beszélgetésünk alatt csak úgy váltogattuk a témákat, és kilyukadtunk egy elég különösnél: Kinek a szeretetét választanád: A legjobb barátnődét, vagy a férfiét, akibe évek óta szerelmes vagy?

vous - 2022.02.05.
Szerelmes vagyok a legjobb barátnőm pasijába, és az érzés nem viszonzatlan…

A téma annak kapcsán merült fel, hogy az egyik barátnője egy elég nehéz válaszút elé érkezett és szerette volna kikérni a tanácsomat ezzel kapcsolatban, elmesélte az egész bonyodalmat, persze csakis álnevekkel mondom most el nektek.

Luca és Balázs barátsága az egyetemi gólyatáborban kezdődött, ott egy csapatba kerültek, sokat beszélgettek, utána pedig együtt jártak órákra, együtt tanultak, szórakoztak. Nagyon nagyon jó és közeli barátok lettek, de Lucában egy idő után több volt, mint barátság, de ezt sosem merte elmondani Balázsnak.

Eltelt egy-két év és egyszer úgy alakult, hogy Luca elhívta Balázst iszogatni a régi társaságával, mert szerette volna, ha megismeri a régi barátait és a legjobb barátnőjét, Annát. A társaság nagy része hazament, már csak hárman maradtak a tovább iszogatni, Luca, Balázs és Anna.

A következő és egyben sokadik kör után Anna feltett egy elég kellemetlen kérdést: “Miért nem mentetek még el randizni? Balázs, talán nem tetszik neked a legjobb barátnőm?”

Még mielőtt a “Háát nézd…” után válaszolhatott volna a kérdésre, Luca közbevágott: “Mi csak barátok vagyunk! Nem igaz, Balázs?” Ezután pedig a csalódottságát nem mutatva, Balázs csak annyit tudott mondani: “De, persze, csak nagyon jó barátok vagyunk.” Nem mondtak egymásnak semmit, mert mindketten féltek bevallani egymásnak az érzéseiket, amik valójában azonosak voltak.

flirting

Forrás: Canva.com

Anna ennek hallatán csak mosolygott, és megkérdezte Balázstól: “Oh, akkor miért nem hívsz el engem esetleg randira?” Amibe Balázs megrökönyödötten, de beleegyezett,  miközben végig Lucára nézett. Szegény Luca csak helyeselni tudott az egészre, hiszen nem árulhatta el a nagy titkát, amit még a legjobb barátnője sem tudott. Balázs és Anna elég túlfűtött beszélgetésbe elegyedtek, amit Luca nem bírt sokáig hallgatni, ezért egy kis idő felállt és elindult haza azzal a magyarázattal, hogy nagyon elfáradt.

Amint kilépett a kocsmából Lucát elragadták az érzelmek és a könnyek…

Ahogy telt az idő, úgy alakult egyre jobban Anna és Balázs kapcsolata is. Már 2,5 éve együtt voltak, össze is költöztek és a kapcsolatuk egyre csak komolyodott. Váratlanul az egyik hétvégén Annának el kellett utaznia, ezért nem tudta Lucával tölteni a két napot, ahogy megígérte neki, így megkérte Balázst, hogy foglalkozzon vele helyette, kárpótolja a csajos hétvége elmaradása miatt.

Elmentek bruncholni, elvitte Lucát vásárolni, sétáltak egyet a parkban, este pedig elvitte vacsorázni a kedvenc éttermébe. A vacsora után még beültek egy bárba iszogatni és beszélgetni, mivel még korán volt és nem voltak fáradtak sem. Aznap este nagyon sokat ittak, és ahogy egyre többet ittak, úgy kezdtek el egyre nyíltabban, őszintébben és elmélyültebben beszélgetni.

Többek között Balázs elmondta Lucának, hogy meg akarja kérni Anna kezét.

Luca próbálta leplezni az érzéseit, és igyekezett az örömét mutatni. Aztán a téma afelé terelődött, mennyi idő telt el, amióta ők ketten találkoztak, elkezdtek nosztalgiázni az egyetemi éveikről, a könyvtárban tanulásokról, a bulikról. Luca viccelődve mesélte, hány lány kérdezgette őt az évek alatt arról, hogy van-e valakije Balázsnak, milyen az esete, mert mindenkinek ő tetszett. Balázs erre csak mosolyogva kételkedett, mivel azt gondolta, a lány biztos csak túloz. Pedig nem túlzott… Faggatni kezdte Balázst, hogy tényleg fel sem tűnt neki, hogy minden lány odáig volt érte, még ő is? Mire Balázs erre csak halkan annyit mondott:

“Nem gondoltam volna, hogy kölcsönösek voltak akkor az érzéseid.”

Luca ettől a mondattól teljesen lefagyott, hiszen ha Balázs kölcsönösségről beszél, akkor ő is tetszett neki egész idő alatt. Ettől a pillanattól kezdve teljesen megváltozott a kettejük viszonya, mintha kipattant volna egy kis szikra a vallomásaikból.

Az este végén leintettek egy taxit, megbeszélték, hogy előbb Lucához mennek, hogy Balázs biztos tudjon lenni abban, hogy épségben hazaért, utána pedig ő megy tovább az autóval.

Ahogy sejthetitek, Balázs végül nem ment haza, mindketten Luca lakásán kötöttek ki, mivel amint beszálltak a kocsiba, és egymásra néztek, elcsattant közöttük egy bűnös csók, amit számos másik is követett, a lánynál végül pedig teljesen egymásnak estek az ágyban.

Másnap Luca fejfájással ébredt fel, pont az ágy széle felé fordulva. Hirtelen nem emlékezett az előző estére, értetlenül nézett szét, mivel rengeteg ruha, köztük férfi ing és nadrág is hevert a padlón. Gyanakodva megfordult, és rémületére meglátta Balázst, aki mellette feküdt ruha nélkül. Luca elkezdett pánikba esni, amire a fiú is felébredt.

Ekkor, ebben a kellemetlen pillanatban, hirtelen megszólalt Luca telefonja.

Anna kereste, mintha megérezte volna dolgot… Körülbelül 20 üzenetet, és nem fogadott hívást jelzett a mobil. Anna aggódva próbálta elérni a barátnőjét, mivel ahogy az üzenetekben is állt, hamarabb ért haza az utazásból, és nem találja otthon a barátját, ahol lennie kellene.

Luca és Balázs elkezdtek kétségbeesve öltözködni, közben pedig kapkodva megegyeztek, hogy titokban tartják a történteket.

Teltek a hónapok, és ezalatt az idő alatt mindketten szinte sóvárogtak egymás után, mert már tudták, hogy valójában mit is éreztek egykor az egyetem alatt egymás iránt. Vagy talán még most is?

VágyódóLuca

Forrás: Canva.com

Azóta a bizonyos éjszaka óta eltelt félév. Minden egyes nappal egyre jobban vágytak egymás társaságára, jobban mint valaha, de a vágyuk, a szerelmük nem teljesülhetett be. Annának megint el kellett utaznia egy napra a munkája miatt, ezért Balázs elhívta vacsorázni Lucát, ugyanabba az étterembe, ahová korábban is elvitte.

Luca vonakodva fogadta el a meghívást, félt, hogy újabb botlás történne kettejük között. De, ami a vacsora alatt történt ő sem számíthatott…

Balázs az előétel után rögtön rá is tért a tárgyra, feltette Lucának a nagy kérdést, szereti őt vagy szerelmes belé, meg akarja-e próbálni vele. Mert ha igen, akkor ő szakít Annával, mert azóta rá vágyik, amióta meglátta az egyetemi előadóban, és elkezdtek beszélni az előadás alatt. Elmondta Lucának azt is, hogy nem kell most azonnal döntést hoznia, mert ezzel mindkettejük élete gyökerestül megváltozna, és sok embernek okoznának fájdalmat, de ő megteszi érte, ha ő is akarja. Ha nem, akkor ezt a beszélgetést tekintsék semmisnek, mintha meg sem történt volna, minden folytatódik tovább, és megkéri majd Anna kezét.

Luca annyira ledöbbent, hogy meg sem tudott szólalni. A szíve egyre hevesebben vert, mert ha az érzéseire hallgat, akkor igent mond, ha pedig az eszére és a józan ítélőképességére, akkor nemet. A gondolatai csak úgy cikáztak. Azon járt az esze, vajon Annával való barátsága képes lenne-e átvészelni ezt az egészet? Vagy, hogy vajon mennyire tudnának jóban lenni Balázzsal, ha Anna boldogságát választja?

Idáig tudta elmesélni a barátnőm “Luca” helyzetét, mert a lány haladékot kért a válasszal. Hazafelé végig ezen járt az agyam, hogy vajon ki a valódi áldozata ennek a történetnek, mi lehetne a legjobb döntés. Megéri-e feláldozni a saját boldogságát, hogy másokat, és főként a legjobb barátnőjét ne bántsa meg? Az biztos, Luca mindenképpen csak veszít, akárhogy is dönt majd…

Te hogyan döntenél Luca helyében? 

Ajánlott cikkek