Egyéb kategória

Nem is gondolnátok, mivel fehéríthetitek ki a ruháitokat!

Mennyire pompásan fest nyáron egy szépen lebarnult testen egy fehér felső vagy ruha! Az első pár alkalomnál, amikor belebújtok. De az idő előrehaladtával elkezdenek elszíneződni, előfordulhat, hogy a dezodorotok miatt besárgul a hónaljrészük, és azon tanakodtok, hogy menjen vagy maradjon a kedvenc holmi. Határozottan maradjon, és varázsoljátok vissza az eredeti állapotába a következő házi praktikákkal!

vous - 2022.02.03.
Nem is gondolnátok, mivel fehéríthetitek ki a ruháitokat!

A fehér az egyik legáltalánosabb szín minden ember ruhatárában. Végigkísérte az iskolai éveink összes évnyitóját, évzáróját, majd pedig hol máshol kerülne a legelőkelőbb pozícióba, ha nem a mennyasszony nagy napján, az esküvőn. De amennyire egyszerű, pontosan annyira bonyolult is, hiszen ahogyan telik az idő, úgy veszít ragyogásából.

Mennyi reklám harsogja nap mint nap, hogy ez meg az a szer ragyogóan fehérré varázsolja az ezeréves ruhákat is. Nos, adhattok ezeknek egy esélyt, de ha kudarcot vallanak, próbáljátok ki a mi tippjeinket!

Forrás:
Pixabay

1. Aszpirin

Fogadni is mernénk, hogy erre nem gondoltatok! De hiszitek vagy sem, az aszpirin nemcsak a fejfájás, hanem a sárga ruhafoltok ellen is remek lehetőség. Nagyon-nagyon fontos, hogy színes anyagoknál ne alkalmazzátok ezt a technikát! Egy tál vízben oldjatok fel 5 szem gyógyszert, majd mártózzanak meg benne egy ideig a fehér darabok, és irány velük a mosógép öblítő programja!

fehér cipő tornacipő

Ragyogóan fehér tornacipő

Mindannyian imádjuk a fehér cipőket. Azonban biztosan ti is többször tapasztaltátok már, hogy a fehér csuka bizony nagyon hamar bekoszolódik. Hiába sikáljátok, sosem lesz olyan szép, mint amikor megvettétek. Pánikra azonban semmi ok! Van több megoldásunk is arra, hogyan varázsolhattok új cipőt a már agyonhordott lábbelitekből! Hogy hol rejtegetjük ezeket? Hát ITT!

2. Ételecet

Fehér ruháért fehér ételecetet kell beszereznetek, na meg talán egy orrcsipeszt, ha nem bírjátok a szagát. Választhatjátok az áztatós módszert, vagy mehet az ételecet egyenesen a mosógépbe. Ehhez szükségetek lesz egy műanyag pohárra, melyet például gyakran társítanak folyékony mosószerek mellé. Nemcsak fehéríti ez a keverék az elpiszkolódott ruhákat, hanem puhítja és fényessé is teszi azokat.

3. Szódabikarbóna

Szódabikarbónás vízzel nem lőhettek mellé, a cuccaitok imádni fogják ezt a pancsolást! Négyliternyi vízhez adjatok egy csésze szódabikarbónát, és zsupsz, a ruhák már a vödör aljáról „nézhetnek” rátok. Pár óra után öblítsétek őket át, és csodáljátok a végeredményt.

4. Citrom

Ti észben tudjátok még tartani, hogy mennyi mindenre jó ez az aprócska sárga déligyümölcs? Mi már lassan kezdjük elveszteni a fonalat, és csak annyi marad meg a fejünkben: CITROMOT MINDENRE! Most épp az elszíneződött ruháitokat fogja újra a régivé varázsolni. Ehhez egy tálra lesz szükségetek, valamint citromra vagy citromlére és forró vízre. Több óráig ázhat ebben a keverékben a szennyes, aztán alaposan öblítsétek át, és mehet is a szárítóra. Az eredmény nemcsak koszmentes, hanem mennyei illatú is lesz!

5. Nap

Oké, ez nem épp egy házi praktika, és nem is feltétlen lehet minden évaszakban kivitelezhető. De például nyáron, miközben ti a barnulással sötétedni szeretnétek, a ruháitok pont a napnak köszönhetően fognak világosodni. Mossátok ki a megszokott módon, és terítsétek ki olyan helyre, ahol napfény éri a szárítás előtt álló darabokat.

Ha a folttisztítással is akadnak gondjaitok, próbáljátok ki ezeket a praktikákat!

Ajánlott cikkek