Egyéb kategória

Ezekre nem vagy felkészülve: 3 dolog, amivel az őrületbe fog kergetni, ha összeköltöztök

A szerelem csodás, egészen addig, amíg egymás idegeire nem mentek, és amikor egymás idegeire mentek, akkor nincs hova menni, ha együtt is laktok.

vous - 2022.01.29.
Ezekre nem vagy felkészülve: 3 dolog, amivel az őrületbe fog kergetni, ha összeköltöztök

Hollywood megtanította nekünk, a párunkkal összeköltözni az egyik legfontosabb mérföldkő a kapcsolatunk során. Megkezdődik a közös élet, már sosem kell hazamenni egy randi után, és minden nap csupa móka, miközben összebújva filmezünk, a konyhában bohóckodunk, vagy a leghétköznapibb dolgokat csináljuk, hiszen minden romantikus, ha együtt vagyunk. Mindez természetesen igaz, a szerelmünkkel lakni tényleg szuper, de a filmek ezzel kapcsolatban is elfelejtettek az árnyoldalról beszámolni.

Csak összeköltözés után realizálhatjuk ténylegesen, mennyire nehéz két életet összeolvasztani és alkalmazkodni egymáshoz, még fiatalon is. Egy biztos: nincs annál fárasztóbb és mindennaposabb, amikor szeretitek egymást, mégis egymás idegeire mentek.

Ütköző napi rutinok

Összeköltözés előtt biztos nem gondoltál arra, hogy mi lesz, ha a párod 10-kor fekszik és 6-kor kel, de te legalább éjfélig fent vagy, és tovább is alszol? A legtöbb fiatal pár nem egy többszobás lakásban indítja a közös életét, ahol könnyű elkerülni a másikat, és sokak számára az alvás sem megy olyan könnyen, ha már egyszer felébredtek arra, hogy valaki járkál a szobában. Ha garzonban éltek, nincs nagy különbség a kollégiumhoz képest, ugyanúgy sötétben kell majd öltöznöd reggelenként.

költözés

Minden romantikus, ha együtt vagyunk.
Forrás:
Pexels

Csend és zaj

Te csendben vagy háttérzaj mellett szeretsz dolgozni, tenni-venni otthon? Akkor mi van, ha a barátod rendszeresen max hangerőn szeretne akciófilmeket nézni a nap közepén, mert épp akkor nem dolgozik, te pedig tanulni vagy dolgozni próbálnál? Persze, meg lehet beszélni, hogy ki mit, mikor és mikor nem csinálhat, de hosszú távon mindenki kissé frusztrált, hogy képtelen koncentrálni vagy nem csinálhat azt, amit akar.

Azt gondoltad tiszta vagy

Ha abban a hitben éltél, hogy bár néha hagyod, hogy a rendetlenség kissé eluralkodjon, alapvetően rendes vagy, akkor még érhetnek meglepetések. Hiába voltál te minden korábbi kapcsolatodban a rendesebb,  ha összeköltözöl egy sokkal rendesebbel, akkor hirtelen alul találod magad! Te vagy a koszos és rendetlen a kapcsolatban, de ez a helyzet bármilyen szereposztással megtörténhet, a lényeg, hogy a másik koszától sem menekülhetsz, ha együtt éltek.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.