Egyéb kategória

Vádlipara – 3 trükk, amit bevethettek, ha tökéletes csizmát szeretnétek

Az olasz nők mindig olyan stílusosak és minden ruhájuk úgy áll, mintha rájuk szabták volna. Még a csizmák is! Pedig nem is olyan egyszerű beszerezni egy olyan hideg időre való lábbelit, ami a túl vékony vádlin ne állna el, a túl vastagon pedig ne feszülne. Ismerős problémák, ugye? Ezekre kerestük a megoldást.

vous - 2022.01.28.
Vádlipara – 3 trükk, amit bevethettek, ha tökéletes csizmát szeretnétek

A nők két táborra oszlanak csizmagondok terén: vagy túl nagy vagy túl pici az a bizonyos vádli.

Én az erős vádlival rendelkezők táborát erősítem, magas szárú csizmát nagyjából szökőévente egyszer találok – addig meg könnybe lábadt szemmel nézem a városban a lötyögő szárú csizmát a szerencsésebb genetikával rendelkezőkön.

– mesélte egyik olvasónk. Mire egy másik hölgy megnyugtatta, vékony vádlival sem könnyebb az élet:

Én meg a túl vékony vádlijú, bokájú ellentábort erősítem. Ha találok egy szép, hosszú szárú csizmát az biztos, hogy lötyög a lábamon, sőt akkora a rés, hogy a fél kezem még belefér a csizmába. Bokacsizmáról nem is álmodok, mert mindegyikben úgy nézek ki, mintha csónakot húznék a lábamra.

Minden nő életét megnehezíti valamelyik probléma, hiszen ritka, ha valaki tökéletes méretű vádlival rendelkezik. A tökéletes lovaglócsizmát ő is évek óta keresi, eddig sikertelenül. Nem kell azonban örökké olyan csizmában járnunk, ami feszül vagy lötyög, három trükkje biztosan van az ideális csizma megtalálásának.

1. Bokacsizma a problémás vádlikra

A legegyszerűbb megoldás mindkét tábor számára, ha lemond a hosszú szárú csizmákról és megelégszik a bokacsizmákkal. Ezek is szupernőcis darabok tudnak lenni. Figyelni kell azonban arra, hogy boka alá vagy fölé érő csizmáról beszélünk. Ha a boka alá érő fazont választjuk, akkor figyeljünk arra, hogy a boka körül egy centinél jobban ne álljon el és nyugodtan viseljük szoknyával, mert nőies és még a lábat sem rövidíti! Ha azonban inkább boka fölé érő fazont veszünk, akkor ne felejtsük el, hogy ha nadrággal viseljük, könnyen rövidítheti a lábunkat.

A vastag vádlival rendelkező lányoknak érdemes mellőzniük a csatokkal, kövekkel, pántokkal és szőrrel díszített bokacsizmákat, ugyanis amellett, hogy odavonzzák a tekintetet, még jobban szélesítik a lábakat.

2. Egy jó suszter jól jöhet

Habár ma már nehéz igazi susztert találni, mégis érdemes keresgélni. Ők azok a szakemberek ugyanis, akik még ma is szuperül át tudják alakítani a csizmákat, legyen szó vastag vagy vékony vádliról. Ha túl bő a csizma, akkor beszűkítik, ha pedig túl szűk, akkor kipótolják egy gumis résszel, ami amúgy is trendi mostanában.

csizma

A bokacsizma mindig jó választás lehet!
Forrás:
Pexels.com

3. A kitartó keresés meghozza az eredményét

A legfontosabb pedig: ne adjuk fel! Igen, tudom, hogy fárasztó az állandó keresgélés, és rossz érzés minden vásárlás után kudarcélménnyel hazatérni. De egyszer biztosan rábukkanunk álmaink darabjára, ami úgy fog passzolni a vádlinkhoz, mintha ránk szabták volna. Mielőtt azonban keresésre indulnátok, nézzétek meg, mikre figyeljetek cipővásárláskor.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.