Lélek

Ezek a legjobb nyitómondatok társkereső csetelésben

Egy társkeresőn sosem tudjuk, hogyan kezdjük el a beszélgetést, vagy éppen miről kérdezzük a másikat. De most kiderült, melyek a legnépszerűbb traccspartiindító mondatok.

vous - 2023.09.19.
Ezek a legjobb nyitómondatok társkereső csetelésben

Ha ti is rutinos használói vagytok már a társkereső appoknak, akkor tuti ismerős a probléma. Bár nemcsak a társkeresőkön, hanem a Facebookon vagy bármelyik más közösségi oldalon is ugyanez a helyzet. Belájkolta a képem, tuti akar valamit. Most visszalájkolom és meglátjuk, hogy bejelöl-e ismerősnek. (5 perc múlva) Visszajelöltem, most akkor ráírjak vagy ne? Várjam, amíg ő ír? Mit írjak neki?

Ez egy tipikus facebookos eset, de a tárkeresőkkel sem vagyunk egyszerűbb helyzetben. Nem tudjuk, mégis hogyan kell indítani egy beszélgetést. Hogyan köszönjünk, mit szabad megosztani egy idegennel, akiről konkrétan még csak két szelfit láttunk és mit nem. Már ott elakadunk, hogy Sziát vagy Hellót írjunk, tegyünk mosolygós fejet vagy sem. Nekem minden mondatom végén ott virít egy szmájli, de nem mindenki szereti. A Hinge online társkereső segítségével egy hónapon keresztül kísérleteztek azzal, hogy melyek a leghatékonyabb mondatok, amikkel érdemes beszélgetést kezdeményezni.

Forrás: Canva

Kiderült, hogy a nők sokkal nagyobb valószínűséggel reagálnak egy olyan üzenetre, ami kapcsolódik az élelmiszerekhez. Melyik a kedvenc kajája vagy mi az, amit egyáltalán nem szeret.

Míg a pasik a közvetlen üzenetekre reagálnak, mint például: Megiszunk valamit a héten? Azt az infót pedig nem hagyhatom ki, hogy az előbbi kérdés a pasik 98%-ánál beválik. KILENCVENNYOLC! Azért ez elég drámai.

Persze ezek a mondatok korosztályonként változnak, mindenesetre érdekes eredmény született azzal kapcsolatban, milyen kezdést preferálnak a társkeresők. A 18–23 közötti korosztályban a vicces, frappáns mondatok vitték a pálmát. A 24 és 28 évesek között a legnagyobb sikere az életmódnak volt, vagyis az erről való beszélgetésnek. A 29–34 éves korosztály inkább az in medias res indítást, a személyes kérdéseket és a komolyabb hangvételt kedvelte. Míg a 35 felettiek legszívesebben a popkulturális témákkal kezdik az ismerkedést.

Ha legközelebb egy társkeresőre tévedtek, akkor már tudjátok, hogy a Szia és Szép napot örökre nyugdíjba vonultak. Ideje máshogy kezdeni a társalgást!

Ajánlott cikkek