Egyéb kategória

A pszichológusom szerint szociopata vagyok. Szerintem ezzel nincs semmi baj!

Sosem szerettem az érzéseimmel foglalkozni. Nem értettem, hogy azok miért olyan fontosak az embereknek, de elfogadtam, hogy én különleges vagyok. A párkapcsolatok terén azonban ez komoly problémát okozott számomra, hisz az eddigi barátnőim képtelenek voltak megérteni, mivel jár az, ha velem vannak.

vous - 2022.01.27.
A pszichológusom szerint szociopata vagyok. Szerintem ezzel nincs semmi baj!

A barátnőmmel hosszabb ideje együtt vagyunk, boldog vagyok a kapcsolatban, ő azonban sokat panaszkodik arról, hogy nem figyelek rá eléggé. Több romantikát igényelne, ezt azonban én nem tudom neki megadni. A nők már csak ilyenek.

Nemrég előállt azzal a borzalmas ötlettel, hogy menjünk el párterápiára. Hosszas gondolkodás után úgy döntöttem, hogy kéthetente egy óra még mindig jobb, mint a folyamatos siránkozás, emiatt belementem.

Az első pár alkalom eredményes volt, utólag még jó ötletnek is tűnt.A barátnőm is jobban érezte magát miatta, sokkal kevesebbet nyafogott.

Az utolsó alkalommal még érdekes elméletek is születtek.

A terapeuta megállapította, hogy alacsonyabb az érzelmi intelligenciám az átlagnál, és bizonyos érzéseket képtelen vagyok átérezni. Barátnőm természetesen azonnal kiakadt, otthon azonban elmagyaráztam neki, hogy ha nem szeretném, nem mentem volna el a terápiára, hanem szakítottam volna vele az extra igényei miatt.

szomi

Barátnőm természetesen azonnal kiakadt, otthon azonban elmagyaráztam neki, hogy ha nem szeretném, nem mentem volna el a terápiára, hanem szakítottam volna vele.
Forrás:
Pexels.com

Mondanom sem kell, ezután nem mentünk vissza a terápiára, hisz lebeszéltem a barátnőmet róla, mert úgyis csak felzaklatná őt. Szerencsére ezt megértette.

Utólag visszagondolva teljesen felesleges volt elmenni, csak még több okot adott arra, hogy veszekedjünk. Ugyanúgy nekem kellett megnyugtatnom a barátnőmet, mint ahogy azt a terápia előtt kellett.

A pszichológus véleménye sem különösebben érdekel, hisz szerintem semmi gond nincs azzal, ha kevésbé vagyok érzékeny.

Nem értem, miért gondolja, hogy ez baj, hisz ha nem lennék ilyen, folyton siránkoznék, mint a barátnőm, és nem a problémák megoldását keresném. Arra persze nem talált megfejtést, hogy ne várjon el a barátnőm tőlem mindenfélét, ami csak a filmekben létezik, örüljön inkább annak, hogy elviselem.

Péter történetét Hargitai Alexandra dolgozta fel.

Ajánlott cikkek