Egyéb kategória

Csinos külseje miatt alázta meg orvosa a lányt

Szerintetek az rendben van, ha egy pasi fekszik le számtalan lánnyal, annak veregetik a vállát és szobrot emelnek neki, hogy mekkora császár, de amikor egy lány csinálja ugyanezt, el van könyvelve egy utolsó útszélinek? Mert szerintem nem. Nagyon nem. Íme egy történet arról, mennyire káros, ha az emberek ilyen sztereotípiákban gondolkoznak.

vous - 2022.01.25.
Csinos külseje miatt alázta meg orvosa a lányt

Bár ahhoz már kezdek hozzászokni, hogy ha egy lány jól néz ki, a pasik első gondolata az, hogy valószínűleg egymillió férfival lefeküdt már. Persze, hogyne, szerintem kétmillióval is. Egyes nőgyógyászok pedig nagyon bátrak, elég gyorsan és könnyen ítélnek el bárkit is. Nekem ilyenben még nem volt részem – és remélem, nem is lesz –, de a most következő történet engem is mellbe vágott.

Forrás:
Pixabay

Emily Lindint már akkor kavarógépnek könyvelték el, amikor még szűz volt. Pusztán azért, mert csinos volt. Ez még gimnáziumban történt, az osztálytársai bélyegezték meg, és ahogy az lenni szokott, az egyetemen folytatódott a dolog. Amikor kötelező egészségügyi ellenőrzésre ment, az orvos megkérdezte tőle, hány férfival feküdt le, a lány elmondta: eddig csak egy fiúval volt szexuális kapcsolata. A nőgyógyász pedig nem hitte el neki. Háromszor is visszakérdezett, biztos-e abban, amit mond. Emilyt annyira megviselte a dolog és olyan kellemetlenül érezte magát, hogy nem akart újra orvoshoz menni, nehogy megint át kelljen élnie ezt a helyzetet.

Hát, igen. Ilyen világban élünk. A legszomorúbb az egészben, hogy naponta számtalan ilyen eset történik, több ezer lányt, nőt aláznak meg az orvosok, többek között a külsejük miatt. Tanult, művelt és állítólag érző emberek – legalábbis ezt mondják róluk.

Ajánlott cikkek