Egyéb kategória

Elért a hajhullási pánik, de találtam megoldást a kopaszodásra

Ahogy a legtöbb pasit, engem is elért a hajhullási pánik, viszonylag fiatalon, a húszas éveim végén. Pánikba estem, és fogalmam sem volt, mit tudnék csinálni annak érdekében, hogy megakadályozzam a folyamatot.

vous - 2022.01.16.
Elért a hajhullási pánik, de találtam megoldást a kopaszodásra

Akkor kezdődött, amikor rákot diagnosztizáltak az apámnál, majd egyre rosszabb lett a helyzet, amikor meghalt. A stressz és a gyász hamar beindította a folyamatot, pedig genetikailag még lett volna időm arra, hogy felkészüljek a helyzetre. Eleinte csak pár milliméterrel csúszott feljebb a hajvonalam az oldalsó területeken, majd középen is kezdett látszódni, hogy lassan, de biztosan egyre több szálat veszítettem.

Először különböző samponokkal próbálkoztam, vitaminokkal, szérumokkal, de semmi sem volt hatásos.

A változás nem volt túlzottan látványos, viszont nem szerettem volna, ha a környezetemnek ez feltűnik. Nagyon cikinek találtam, főleg úgy, hogy abban az időszakban igyekeztem találni egy számomra megfelelő partnert.

A haverjaim körében többször felmerült a téma, de természetesen csak poénok szintjén. Nem szerettem volna rontani az esték hangulatát azzal, hogy engem komolyan érint a probléma, hisz nem tudtak volna olyan dolgot javasolni, amit ne próbáltam volna.

randi

Hiába próbáltam mindent, a randizást nem tudtam siettetni, ahogy a hajszálaim növekedését sem.
Forrás:
Pexels.com

Később szinte mániákusan próbáltam rejtegetni a hiányosságomat. Attól féltem, sosem fogok tudni párt találni magamnak úgy, ha kopaszodni fogok. Hiába próbáltam mindent, a randizást nem tudtam siettetni, ahogy a hajszálaim növekedését sem.

Végül egy otthon töltött péntek estén bukkantam a megoldásra.

A neten böngésztem a legújabb kezeléseket, amikor megismerkedtem a hajbeültetés fogalmával. Természetesen tudtam miről van szó, nem először hallottam a fogalmat, mégis, addig a napig eszembe se jutott, hogy ez is opció lehet.

A hajbeültetést az ötven körüli férfiakhoz kötöttem, nem gondoltam volna, hogy ilyen fiatalon is meg lehetne próbálni.A következő héten már foglaltam is egy időpontot magamnak. Senki sem lepődött meg azon, milyen fiatalon megyek, állítólag egyre többen invesztálnak a kezelésbe.

Utólag már nevetségesnek tűnik, hogy nem jutott eszembe ez a lehetőség is, viszont nagyon hálás vagyok, hogy végül a hajbeültetés megoldotta a problémámat. Igaz, hogy fájdalmas eljárás, de a regenerációs időszak után, mintha kicseréltek volna. Ha Sámson ereje a hajában volt, nekem biztosan az önbizalmam lakozik benne!

Gergő történetét Hargitai Alexandra jegyezte le.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
Otthon
Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
vous - 2024.04.26.
Az esztétikum, a rendezettség és a harmónia rendkívül fontos egy lakás berendezése szempontjából. Akkor tudjuk igazán jól érezni magunkat otthonunkban, ha nemcsak praktikus és kényelmes, hanem tetszetős is egyben.