Egyéb kategória

Ezért fogsz csalódni a szilveszter estében

Az év utolsó napján gyakran még azok is bulizni indulnak, akik amúgy az otthoni lustálkodás hívei. De mi gond lehet az év lezárásnak megünneplésével? Jó pár veszély leselkedhet rád!

vous - 2021.12.26.
Ezért fogsz csalódni a szilveszter estében

Lássuk, hogy mi sülhet el rosszul az év végi dajdajozás közben. Pár dolgot akár még te is kiküszöbölhetsz, hogy ne rontsa el az estédet.

Túl nagy elvárások

A leggyakoribb hiba, hogy csak azért, mert szilveszter este van, úgy érzed, muszáj mindennek nagyon szupernek és tökéletesnek lennie. Pedig vannak napok, amikor nincs annyi kedved és erőd partizni menni, de hát az év utolsó napját nem lehet máskor megünnepelni. A hangulaton kívül még megannyi okból kifolyólag nem lesz olyan, mint ahogy elképzeled: nem mindegyik barátod ünnepli pont ott, ahol te, nem a legjobb helyet választottátok helyszínnek, mindenki hulla részeg, és már hazamennél aludni… A legbölcsebb, ha nem támasztasz nagy elvárásokat, és csak élvezed az estét a maga módján.

koccintás

Túl sokat iszol, de nem szoktál hozzá

Ilyenkor hajlamosak az emberek az egész éves gőz kiengedését a pohárfenekének gyakori megpillantásával kombinálni. A sörös korsók és boros poharak mellett megjelennek a házi páleszek, amelyeket illetlenség nem megkóstolni, aztán éjfélkor a pezsgő, esetleg később még több pezsgő, mert mindenki hozott magával egy üveggel, és akkor a legjobb, ha el is fogyasztjátok mind. A mindenféle váratlan feleskörről, amelyekből szintén udvariatlanság kimaradni, már nem is beszélve. A vége az lesz, hogy bőven többet nyakaltál be, mint eredetileg tervezted, és cudar másnapnak nézel elébe.

Több helyre mész

Az este nagy kérdése, hogy hol legyen a díszes társaság, amikor éjfélt üt az óra. És előtte? És utána? Végig egy helyen vagy vándoroljatok szórakozóhelyről szórakozóhelyre? Esetleg neked több ismerősöd szervez vendégséget, és szíved szerint mindenkihez benéznél? Töltheted az estéd folyamatos utazással, de sokkal praktikusabb, ha kiválasztod a legszimpatikusabb helyet, és majd jövőre találkozol a többiekkel. Legalább az év utolsó napja ne teljen kapkodással és rohangálással.

party

Túl nagy a tömeg

Ezen az estén az átlagosnál is többen veszik nyakukba a várost, és vonulnak el csapatostul szórakozni. Ilyenkor meg van az a veszélye a népszerű helyeknek, hogy heringparti vár rád, és a szokottnál is több részeg idiótába tudsz belebotlani. Nem jobb egy békésebb helyen átlépni az új évbe?

Szerelmi vita

Néha elkerülhetetlen, hogy veszekedj a pároddal, de ha ezt pont szilveszter este sikerül összehozni, akkor több problémát is szülhet a dolog. Ilyenkor nem olyan könnyű csak úgy különvonulni és lenyugodni. Ki hagyja ott az ünneplést? Mindketten? Senki? Esetleg a többiek estéjét is tönkreteszitek a marakodással? Vagy pár nap múlva kibékülve azon bánkódtok majd, hogy különtöltöttétek az év utolsó pillanatait? Jobb ilyenkor a békesség, ássátok el a csatabárdot, majd jövőre lerendezitek!

Összességében sosem az év legjobb bulijai a szilveszter esték, de ezzel nincs is baj. Azért érezzétek jól magatokat! 

Ajánlott cikkek