Egyéb kategória

KVÍZ: Te mennyit tudsz a drogokról?

Téged is óva intettek a szüleid valamennyi buli előtt, hogy csak abból a sörből igyál, amit előtted bontanak fel? A drogokról hallhattál már a suliban, filmekben, barátoktól, és minden alkalommal elmondták, hogy könnyebb ellenállni, mint felhagyni vele. A pszichoaktív szerek tárháza mégis kicsivel árnyaltabb ennél. Kvízünkben próbára teheted tudásod!

vous - 2021.12.26.
KVÍZ: Te mennyit tudsz a drogokról?

LSD, kokain, heroin, szipu. Már követni se tudod, hogy hányféle megnevezése van a drogoknak? Vagy talán nagyon is tudod, hogy melyik szer milyen csoportba tartozik?

A pszichoaktív szerek olyan anyagok, amelyek képesek a központi idegrendszer funkcióját, működését befolyásolni, függőséget okozva. De nem csak a dizájner drogokra kell gondolni! Ugyanis ezeket a szereket az orvostudomány is használja! Tudtad, hogy a pszichoaktív szerek képezik a jelenleg ismert gyógyszerkincsünk közel harmadát?

Tedd próbára a tudásod, hogy mennyit is tudsz róluk!

Objektum doboz

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Szuperhősök a kertemben: Itt az ideje segíteni nekik!
Világ
Szuperhősök a kertemben: Itt az ideje segíteni nekik!
vous - 2023.03.11.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, milyen fontos a méhek jelenléte a bolygónkon, hiszen ez az egyetlen rovar a világon, ami képes ételt előállítani az ember számára is, ami nem más, mint a jól ismert méz – írja Zsuzsanna, aki a VOUS vendégszerzői felhívására küldte be írását. A következő sorokban Pálfy Zsuzsanna cikkét olvashatjátok.

Otthon

Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
Otthon
Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
vous - 2023.03.16.
A vízhatlan matracvédő megóvja a baba és kisgyermek ágyának a matracát a nemkívánatos foltoktól. De mi a helyzet a nagy méretű ágyakkal? Sok esetben ugyanis együtt alszik a kicsi a szülőkkel vagy hajnalban, ha felébred, bemászik a szülői ágyba. Szerencsére nagy, 180x200 és 200x200 cm-es méretben is elérhető a matracvédő, így nem történik semmi probléma, ha nem ébred fel a gyermek arra, hogy pisilni kell. A szobatisztaságra való szoktatáskor ez előfordul, így jobb felkészülni rá és megelőzni a bajt.