Egyéb kategória

KVÍZ: Te mennyit tudsz a drogokról?

Téged is óva intettek a szüleid valamennyi buli előtt, hogy csak abból a sörből igyál, amit előtted bontanak fel? A drogokról hallhattál már a suliban, filmekben, barátoktól, és minden alkalommal elmondták, hogy könnyebb ellenállni, mint felhagyni vele. A pszichoaktív szerek tárháza mégis kicsivel árnyaltabb ennél. Kvízünkben próbára teheted tudásod!

vous - 2021.12.26.
KVÍZ: Te mennyit tudsz a drogokról?

LSD, kokain, heroin, szipu. Már követni se tudod, hogy hányféle megnevezése van a drogoknak? Vagy talán nagyon is tudod, hogy melyik szer milyen csoportba tartozik?

A pszichoaktív szerek olyan anyagok, amelyek képesek a központi idegrendszer funkcióját, működését befolyásolni, függőséget okozva. De nem csak a dizájner drogokra kell gondolni! Ugyanis ezeket a szereket az orvostudomány is használja! Tudtad, hogy a pszichoaktív szerek képezik a jelenleg ismert gyógyszerkincsünk közel harmadát?

Tedd próbára a tudásod, hogy mennyit is tudsz róluk!

Objektum doboz

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
Otthon
Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
vous - 2024.04.26.
Az esztétikum, a rendezettség és a harmónia rendkívül fontos egy lakás berendezése szempontjából. Akkor tudjuk igazán jól érezni magunkat otthonunkban, ha nemcsak praktikus és kényelmes, hanem tetszetős is egyben.