Egyéb kategória

Nem ismerek rá a barátnőmre: Szabad ilyet csinálni szakítás után?

Velem van a baj, hogy kicsit ellenszenvesnek találom, amit a barátnőm művel a válása óta az Instagramon és a Facebookon? Egyszerre taszít a viselkedése, de közben sajnálom is őt. 

vous - 2022.03.06.
Nem ismerek rá a barátnőmre: Szabad ilyet csinálni szakítás után?

Hosszas se veled, se nélküled kapcsolat után adták be a válópert barátnőm és a férje. Nyáron akadt egy futó románca, de annak hamar vége lett, mert úgy érezte, hogy nem akar még semmi komoly kapcsolatot. Idáig minden rendben is volt, bár már aggasztóan sok bikinis pózolós képet tett ki magáról. Nem is kellett sokat várni az újabb fejleményre, mert kerek két hónapra a válás és a nyári kaland után, barátnőm kitette első — és kapcsolatukról igen árulkodó — képét az új pasijával. Innentől nem volt megállás, sorjáztak a közös képek, még a nővére esküvőjére is magával cipelte új partnerét.  

Természetesen, a saját közösségi oldalán mindenki arról posztol, amiről/akiről szeretne, de elég sokat elárul az illető személyiségéről.

Felmerülnek morális kérdések, például, hogyan kell lekommunikálni egy kapcsolat végét a barátok előtt az online térben. Egyáltalán szükség van rá? Mikortól illik elkezdeni mutogatni az új párkapcsolati szerzeményt? Nincsenek írott szabályok, de érezni, amikor valami még túl korai. Hogy milyen képet alakít ki valaki magáról az ismerősei előtt, az teljesen tőle függ. A barátnőm pedig szerintem nem a legjobbat hozta ki a helyzetből.

wellness csók

Kísérteties véletlen egybeesés lenne, hogy a barátnőm elkezdte agyonposztolni az Instagramot új félmeztelen kedvesével, ahogy a wellnessben lazítanak?
Forrás:
Pexels

Mi zajlott mindeközben a volt férj oldalán? Szétposztolta ő is pucsítós fotókkal és az új kapcsolatával a Facebookot meg az Instagramon? Esetleg „erős, független ember vagyok, nehéz út van mögöttem, de csak erősebbé tettek az akadályok” típusú idézetes képekkel hintette tele az üzenőfalát, mint kedves exfelesége? Kiszámítható fordulat: semmi ilyesmi nem történt. Csendben elkezdett randizni egy új nővel, amíg a közös ismerősök ki nem szúrták őket. Kísérteties véletlen egybeesés lenne, hogy egy hétre rá kezdte el a barátnőm agyonposztolni az Instagramot új félmeztelen kedvesével, ahogy a wellnessben lazítanak? Aligha.

Foglalkoznék kicsit magával a jelenséggel: mikortól nem szúr szemet senkinek, ha új párunkról kezdünk képeket megosztani?

Mi oka lehet, ha valaki szinte egyből a szakítás után ilyenre vetemedik? Persze, az ilyen tevékenységhez először is új delikvensre kell szert tenni, de tegyük fel, hogy ezzel nincs gond, és már mutogatásra érdemes szintre jutott a kapcsolat. Engedjük el az olyan rosszmájú megjegyzéseket, hogy nem kéne válás után egyből új kapcsolatba ugrani, főleg nem mindenkinek mutogatni, annak is, aki nem kíváncsi rá. Mert attól félek, hogy ez csak tünet, de nem a valós probléma.

Íme, a lehetséges indokok:

  • Nincs is jobb módszer, mint az exünk orra alá dörgölni, hogy túl vagyunk rajta, ha látványosan másvalakivel, sokkalta jobban érezzük magunkat. Bár, ha valaki valóban túl van a korábbi kapcsolatán, akkor pont nem fordítana arra energiát, hogy ezt a tudtára adja…
  • Saját magának bizonygatja, hogy mennyivel jobb dolga van most, mint előző kapcsolatában, és nem is csak a külvilágot, sokkal inkább magát lovagolja bele ebbe az álomképbe az idilli posztok megosztásával.
  • Legyünk jóindulatúak. Lehet, hogy tényleg annyira szereti valaki az új párját, hogy már képtelen nem eldicsekedni a boldogságukkal. Van ilyen, nehéz ezt megemészteni más – magányosan a macskájával éldegélő – embereknek, hogy van, aki szereti szétkürtölni, hogy szerelmes.

Mi az igazság ilyen esetében? Mindenki döntse el maga, de szerintem kicsit mind a három egyszerre. Ezért nem tudom, hogy is viszonyuljak a barátnőm viselkedéséhez.

Ajánlott cikkek