Egyéb kategória

Minden diéta alapja: tiszta táplálkozás!

Kipróbáltál már minden diétát? Megvolt már a vércsoport diéta vagy a paleolit? Mindennek ellenére nem találtad meg a megfelelőt? Mivel minden ember más, mindenkinek másfajta diéta segít. Ha te még keresgélsz, itt a lehetőség, hogy kipróbálj valami újat. Az egyszerűen csak tiszta táplálkozásnak nevezett diéta is sikerre vezethet.

vous - 2021.11.22.
Minden diéta alapja: tiszta táplálkozás!

A neve mindent elmond, azért mégis tisztáznánk öt aranyszabályt ezzel a diétával kapcsolatban.

Egyél rendszeresen, ugyanazokban az időpontokban!

Az optimális, ha öt-hat alkalommal eszel napközben, de kisebb adagokat. Körülbelül két-három óránként kell beiktatni egy étkezést, és egyet sem szabad kihagyni, főleg nem a reggelit. Figyelned kell arra is, hogy alaposan, legalább huszonötször megrágj minden falatot.

A teljes kiőrlésű élelmiszereké az előny!

Csak olyat szabad enned, ami feldolgozatlan, természetes, finomítatlan és nincs tele adalékanyagokkal. A frissen készített, és főtt élelmiszerek a legjobbak.

A hozzávalókat okosan kell kombinálni!

Ha lehetséges, minden menünk tartalmazzon sovány fehérjét, szénhidrátot és sok rostot. Egyél minden nap gyümölcsöt és zöldséget, és ha zsírokról van szó, csak növényi zsiradékot használj. Főzéshez repceolajat, salátához olívaolajat, vaj helyett pedig avokádót. Kevesebb húst fogyassz, mint zöldségek, és mindent frissen elkészítve egyél!

Ne igyál meg egy csomó kalóriát!

Figyelj arra, hogy naponta legalább két liter folyadékot igyál, és arra, hogy ezek mind cukormentesek és édesítőszer-mentesek legyenek!

Kerülj el bizonyos összetevőket!

Kerüld az alkoholt, a cukrot, a mesterséges édesítőszereket, a telített zsírokat és a nátriumot!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
Világ
Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
vous - 2024.04.22.
A fenntartható ásványvízfogyasztás iránt egyre növekszik a kereslet Magyarországon. Eközben az év elején bevezetett visszaváltási rendszer akadozik, a beszerelt automaták többsége szinte üres. Az első negyedév alatt emiatt csak PET-palackból 400 millió fogyhatott el, amelynek kétharmada nem hasznosul újra. A környezettudatosság szempontjából így fontos állomás, hogy az első cserepalackos ásványvíz áprilistól az Interspar és a Príma szelektált üzleteiben is országszerte kapható. Az átlagosan 25-ször újratölthető palackos Oonly ásványvizet január közepén kezdte el gyártani pannonhalmai üzemében a magyar márka, amely a jelenleg ismert egyik legkörnyezetkímélőbb megoldás a hazai piacon.

Otthon

Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
Otthon
Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
vous - 2024.04.26.
Az esztétikum, a rendezettség és a harmónia rendkívül fontos egy lakás berendezése szempontjából. Akkor tudjuk igazán jól érezni magunkat otthonunkban, ha nemcsak praktikus és kényelmes, hanem tetszetős is egyben.