Egyéb kategória

Elzártalak a szívembe, de a kulcsot nem dobtam el

Amikor azt mondtad, folytassuk külön utakon, mert többé már nem szeretsz, megrémültem. A szívem elkezdett összeomlani, mint egy romos épület, amellyel már nem törődtek. Menteni akartam, amit csak lehetett, ezért az emléked jól elzártam benne, hogy maradjon remény az újjáépítéshez, de a hozzád vezető kulcsot nem tudtam eldobni.

vous - 2021.11.19.
Elzártalak a szívembe, de a kulcsot nem dobtam el

Azóta rengeteg idő eltelt. A szívem nyitva hagytam, így az emberek ki és beléphettek az ajtaján, de a szobát, ahol bérelt helyed van, mindenki elkerülte.  Az csak és kizárólag a tiéd. Mivel én voltam a tulajdonos, ezért időről időre benéztem hozzád, hogy bent vagy-e még. Erős-e a fényed, ugyanolyan maradtál-e, mint akkor régen, és én minden alkalommal bent találtalak a sarokban kuporogva, a kijáratot keresve. Börtönőrnek éreztem néha magam, de nem érdekelt, mert szükségem volt a látogatásokra. Csupán ez maradt nekem, mert a valóságban én voltam az, akit száműztek.

szakítás

Csak a képzeletem tudtam kontrollálni, a valóságban én voltam az, akit száműztek.
Forrás:
Unsplash.com

A bűntudatom akkor volt a legnagyobb, amikor valakit újra teljes szívvel szerethettem. A szobád még apróbbra zsugorodott, és alig fértél már el benne. A látogatások is megszűnni látszódtak, de a kulcsom még mindig a zsebemben volt, ha látni akartalak. Nem érdekelt, hogy ha legközelebb kinyitom a kamra ajtaját, milyen szép leszel, mit fogsz mondani, vagy keresed-e még a kijáratot. Inkább az ajtó elé tettem egy halom dobozt, hogy ne vegyem észre, hogy még ott vagy. De a kulcs zörgését a zsebemben még éjszaka is hallottam, ha már álomba merültem…

Sokszor felmerültek bennem kérdések és kételyek: Helyesen cselekszem? Miért nem tudlak elengedni? Mikor fogod megtalálni a kiutat, és tűnsz el örökre? Hány évig fogom őrizni azt a terhet, hogy valakinek nem vagyok elég?

A válaszokat pedig megkaptam. Az, akit teljes szívemmel igyekeztem szeretni, elhagyott. Újabb szakítás, újabb szívfájdalom. Amikor ismét szembesültem azzal, hogy valakinek nem vagyok elég, bármennyire is próbáltam szeretni törött szívemmel, akkor nem gondolkodtam többé. Szétdobáltam a dobozokat az ajtó elől, feltéptem a zárat, és ordítottam: Tűnés!

szakítás

Szétdobáltam a dobozokat az ajtó elől, feltéptem a zárat, és ordítottam: Tűnés!
Forrás:
Pexels.com

Annyi éven át halogattam az elengedésed, és amikor eljött a pillanat, egy szemernyi kétely sem volt bennem, hogy meg kell tennem. De egy kérdést feltettem magamnak: Miért most? És rádöbbentem a miértre. Azért tehettem, hogy most másnak adjam át a bérelt helyed az én kis világomban. Hatalmas könnyek szöktek a szemembe. Rájöttem, hogy nem akarok újabb emléket elzárni és évekig hordozni magamban a fájdalmas terhet. Ránéztem az új lakóra, akit megöleltem és megcsókoltam búcsúzóul: el kell, hogy engedjelek. Láttam ahogy távozik, ahogy a falak omladoznak körülöttem, mert már nincs, aki megtartsa őket. Ezúttal jól cselekedtem, bármennyire is fájt, mert tudom, egy nap újjáépítem ezt a szobát, és erősebb leszek, mint valaha.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!