Egyéb kategória

Ne hitegesd magad, ezért fognak kiábrándulni belőled!

Akad pár viselkedés, amely nőt és férfit egyaránt olyan gyorsan elriaszt egy párkapcsolatból, hogy csak a hűlt helyét találod a másiknak, mire észbe kapsz. Összeszedtük 10 viselkedésmintát, hogy miként ne viselkedj, ha nem akarod, hogy sikítva meneküljenek tőled!

vous - 2021.11.19.
Ne hitegesd magad, ezért fognak kiábrándulni belőled!

Kis mértékben még sokan elnézik ezeket a hibákat, de ha valamelyik is felszínre tör — főleg, ha több rossz szokás egyszerre —, akkor bizony lőttek a romantikának és a boldog párkapcsolatnak! Ebből adódik, ha a párod viselkedik így, akkor jobb, ha te is felveszed a nyúlcipőt!

Kellemesen megfogadható tanács: viselkedj úgy a pároddal, ahogy azt tőle is elvárod, így elkerülheted, hogy az őrületbe kergesd, esetleg olyan törést okozz az irántad érzett szeretetében, amit képtelenség helyrehozni.

1. Megbízhatatlan vagy, folyton csak ígérgetsz:

Hová is kell ezt tovább ragozni? Ha képtelen vagy betartani az ígéreteidet, nem lehet rád számítani, hogy időben ott leszel, vagy elvégezd, amit elvállaltál, akkor, hogy lehetne veled egy biztos kapcsolatot kiépíteni? Sehogy.

2. Nem segítesz:

Egy fokkal jobb, mintha megígérted volna, és csak simán cserbenhagyod a másikat, így legalább hamis illúziókkal nem kecsegteted szegényt. Egy idő után nagyon bosszantó tud lenni, ha nem veszel részt a közös feladatokban, kicsit sem szállsz be a házimunkába, a rezsibe vagy az elétek gördülő feladatokba. Az egyoldalúság hamar szakításba torkollik.

fáradt nő

Egy felnőtt embertől elvárható, hogy el tudja magát látni.
Forrás:
Unplash

3. Életképtelen vagy:

Egy felnőtt embertől elvárható, hogy el tudja magát látni. Ez érthető arra is, hogy munkád legyen, fent tudjad tartani magadat egyedül, de arra is, hogy ne pusztulj éhen, és halj meg a mocsokban, ha pár hétre magadra hagynak. Kicsit sztereotipikusan nézve, nem túl vonzó, ha egy férfi képtelen munkát találni, vagy egyszerűen lusta hozzá, esetleg egy nő képtelen rendben tartani egy háztartást. De ez fordítva is ugyanúgy igaz. Attól még nem lesz senki aranyásó ringyó, mert elvárja, hogy dolgozzon a pasija. Sőt hímsoviniszta disznó sem a férfi, csak mert örülne, ha valamennyire házias lenne a párja.

4. Nem hagysz neki levegőt:

Érthető, hogy dúl a szerelem és minden pillanatot vele töltenél legszívesebben, de ne fojtsd meg teljesen! Lehet neki több „énidőre” van szüksége, amikor egyedül molyolhat a dolgaival, vagy többet szeretne találkozni a barátaival. Nyugi, attól még szeret, mert elmegy néha sörözni a haverokkal, vagy egy csajos estére a barátnőivel. Itt nemcsak az a veszély, hogy hamar rádun, hanem egyenesen menekülni fog vissza a szabadságba.

5. Lekezelő vagy:

Lehet, hogy csak a véleményedet harsogod, de csomó dologgal vérig lehet sérteni a másikat. Nem tartod sokra a munkáját? Nem kedveled a barátait vagy a családját? Esetleg szóvá teszed a hiányosságait? Halkan megkérdezzük, ha ennyi bajod van vele, akkor minek vagy vele? Vagy csak a környezetednek akarod megmutatni, hogy különb vagy nála? Ha pökhendin csak lenézed a dolgait, akkor egy idő után meg fogja elégelni, hogy nem tartod sokra a személyét vagy a számára fontos embereket.

szkeptikus lány

Azt érzi, hogy nem bízol meg benne, mintha csak egy tárgy lenne, ami a tied?
Forrás:
Unplash

6. Állandóan féltékenykedsz:

Ritka irritáló tulajdonság, főleg, ha teljesen alaptalan a vád. Azt érzi, hogy nem bízol meg benne, mintha csak egy tárgyként kezelnéd, ami a tied, más a közelébe se menjen, akit potenciális riválisként értékelsz. Így megfosztod akár az élménytől, hogy ellentétes nemű barátai is lehessenek, amihez mindenkinek megvan a joga. Különös fricska az élettől, minél többet féltékenykedsz és sulykolod belé, hogy más karjában köt ki, annál jobban elülteted a fülében a bogarat.

7. Hűtlen vagy, esetleg folyton másokkal flörtölsz:

A félrekufircolást, kalandos kis smárolásokat, tapizásokat, esetleg „ártatlan” kis flörtöket minek is definiáljuk, mint kapcsolatromboló tényezőknek? Nem kell nagy érzelmi intelligencia hozzá, hogy ezzel teljesen aláásod az ő méltóságát, sutba dobod a bizalmát. De, még ha csak arról van szó, hogy szeretsz pajkosan mások felé kacsintani puszta kíváncsiságból, akkor se lepődj meg, ha ezzel is szép lassan kiölöd belőle azt, hogy komolyan vegyen téged.

8. Jutalomként fekszel csak le vele:

Ha nem úgy viselkedik, ahogy szeretnéd, akkor megvonod tőle a hancúrozást. Ezzel nem azt mondjuk, hogy ha éppen haragszol a párodra, akkor is kötelező összebújni vele. Senkinek nem jár alanyi jogon, de ne a szexet használd jutalomfalatként, mintha egy betanítandó kutyáról lenne szó. Egy idő után elege lesz a másiknak, hogy ezzel zsarolod.  

félénk lány

Kényelmes, hogy mindenért ő hajt, és neked csak a kapcsolat gyümölcseit kell leszedegetned?
Forrás:
Unplash

9. Erőszakos vagy:

Itt nemcsak a fizikai erőszakosságról van szó, ami egyértelmű, hogy óriási probléma, hanem, hogy agresszíven erőltetsz dolgokat, rákényszeríted a véleményed, a döntéseid, olyan mértékben, hogy az ő vágyai és elképzelései már nem tudnak érvényesülni. Egyszer meg fogja unni, hogy zsarnokoskodsz!

10. Nem fektetsz elég energiát a kapcsolatba:

Kényelmes, hogy mindenért ő hajt, és neked csak a kapcsolat gyümölcseit kell leszedegetned? Szimbolikusan szólva, az ilyen fa gyökerei hamar elgyöngülnek és satnyán elsorvadnak. Ha nem érzi, hogy te is annyira akarod őt, hogy együtt legyetek, egy ideig kitart persze a szerelmes lelkesedés, de idővel magára veszi a helyzetet, elégedetlen lesz és elveszti az érdeklődést irántad.

Alap dolgoknak tűnnek, mégis nagyon könnyedén beleshetsz ezekbe a hibákba. Te csak apró hiányosságként vagy feledhető gondként éled meg, esetleg fel se tűnik, de a másik számára egy óriási kezdőlökés lehet a távozáshoz.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!