Egyéb kategória

Telepítési tippek kádakhoz és zuhanytálcákhoz

Sokszor, amikor választás előtt állunk, nehezen döntjük el, hogy mi a legjobb megoldás. Különösen igaz ez a fürdőszoba esetében a kád és a zuhanytálca mérlegelésénél, hiszen képesek vagyunk hónapokat töprengeni azon, hogy mit is szereltessünk be.

Végeredményben mindegy, hogy melyik lesz a befutó, rendkívül fontos azonban azok telepítése. Cikkünkben megosztunk most pár tippet, hogyan valósíthatjuk meg mindezt könnyen és gyorsan.

vous - 2021.08.01.
Telepítési tippek kádakhoz és zuhanytálcákhoz

Hogyan helyezzük el a kádakat?

Az interneten számos ötletet találhatunk azzal kapcsolatban, hogy milyen kádat is válasszunk a fürdőszobánkba. Egy esztétikus, stílusos és praktikus berendezés a helyiség éke lehet. A műszaki oldalát tekintve azonban akadhat pár kérdés, azonban emiatt sem szükséges aggódni, hiszen ezek telepítése sem annyira bonyolult, mint azt elsőre gondolnánk. 

Az egyik legfontosabb szabály, amit szem előtt kell tartani, hogy a beszerelést minden esetben úgy kell megtenni, ahogy azt a gyártó előírja. Egyes modellek esetében ez azt jelenti, hogy a kád pereme alatt 15 centiméterig egy burkolattal ellátott sarokba kell telepíteni a kiválasztott típust. 

Miként lehet a zuhanytálcák beszerelése hiba- és problémamentes?

Általánosságban elmondható, hogy a Mozaikkerámia zuhanytálcáit kizárólag olyan területre helyezhetjük el, ahol a fal burkolattal van ellátva. Erre azért van szükség, mert a legtöbb modellt szilikonnal lehet a padlóhoz rögzíteni. Sokszor problémaként merül fel, hogy a berendezést a csempére tesszük rá, ez azonban nem túl tartós megoldás.

A Ravak Kaskada és Galaxy típusai esetében a beszerelést kizárólag olyan sarokban lehet elvégezni, ahol a terület teljesen el van látva burkolattal. Kiemelten fontos továbbá, hogy a zuhanytálca területét megfelelően készítsük elő, ami azt jelenti, hogy minden esetben törekedni kell a vízszintes felületre. Egy hibás és nem megfelelő szintezés ugyanis befolyásolhatja a beállításokat, a vízzáró képességet és persze a záródást egyaránt. 

Mit tegyünk a tökéletes végeredmény érdekében?

A Galaxy Pro modellek esetében egy fokkal egyszerűbb dolgunk van, hiszen ezeket többféle módszerrel is telepíthetjük. Az egyik, hogy amennyiben a tartólábbal és előlappal történő telepítést választjuk, akkor a berendezés mindenképpen olyan sarokba kerüljön, ahol mindenhol burkolat található. A szintezést ilyenkor lábakkal tehetjük meg, illetve természetesen megoldható a kisebb egyenetlenségek javítása is.

Ha pedig közvetlenül a padlóra kerül, akkor pedig a csatorna magasságának kialakítására és a szifon helyének megválasztására kell nagyobb hangsúlyt fektetni. Ilyenkor azonban a szintezésre csak egy lehetőség van, de ez sem túl megbízható megoldás. Érdemes tehát minden munkát körültekintően elvégezni, így tartós megoldással lehet hosszú életű és stílusos fürdőszobánk.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.