Egyéb kategória

Mit tud az Apple iPhone 13 mini?

2021 szeptember közepén bemutatkozott az Apple iPhone 13 mini, a sima 13, a 13 Pro és a 13 Pro Max. Mind a négy okostelefon kiváló tulajdonságokkal rendelkezik, minden megvan bennük, mi szem-szájnak ingere.

vous - 2021.10.15.
Mit tud az Apple iPhone 13 mini?

Ha sorrendben nézzük, akkor a 13 mini az első a sorban. Azt nem mondanánk rá, hogy a leggyengébb, mert olyan tulajdonságai vannak, amit számos más gyártó és készülék is megirigyelne. Azonban ha a társaival vetjük össze, akkor elmondható, hogy mind méretben, mind egyes tulajdonságaiban szerényebb náluk. Ugyanakkor természetesen ez az árcéduláján is meglátszik, így többet csak annak kell fizetnie, aki szeretné az extrákat is.

Nincs mit szégyellni az új szérián

Az új, 2021-ben bemutatott 13-as sorozatszámú iPhone család négy tagból áll. Az összes új telefonban immár az A15-ös Bionic chip ketyeg, ami egy hatmagos processzor. Az elődjéhez képest ez kb. 20%-os gyorsulást jelent.

De nem csak a gyorsaságukkal tarolnak ezek a telefonok. Kb. 20%-kal csökkent a notch anélkül, hogy a szenzorok minősége csökkent volna. Mindegyik megkapta a Ceramic Shield kijelző védelmet, és mind a négy telefon IP68-as tanúsítvánnyal is rendelkezik. Így teljes védettséggel bír a porral szemben, és 6 méterig még vízálló is, kb. fél óráig.

Míg eddig csak a csúcsmodellek esetén volt jelen, addig most már mind a négy megjelent modell szenzor-szintű stabilizációt kapott. Az új fotós-videós funkciók kiszolgálására kaptak egy 4 vagy 5 magos GPU-t is (a mini 4 magosat kapott). Mindez ismételten azt erősíti meg, hogy nem szeretnének leszorulni a trónról, ha a mobiltelefonos fotózásról és videózásról van szó.

Az iPhone 13 mini pont azoknak lett kitalálva, akik a kisebb telefonokat szeretik

Az iPhone 13 mini pont azoknak lett kitalálva, akik a kisebb telefonokat szeretik
Forrás:
https://www.coolmobile.hu/apple-okostelefonok

Miért az Apple iPhone 13 mini?

Mint azt már fentebb is olvashattad, számos olyan újítás van ebben a modellben, ami miatt megéri ebben a szériában gondolkodni. Persze vannak olyan funkciók és tulajdonságok is, melyeket csak a Pro vagy a Pro Max kapott meg.

Ez ne tántorítson el! Az iPhone 13 mini pont azoknak lett kitalálva, akik a kisebb telefonokat szeretik. Még akkor is, ha ezzel nem kapják meg 100%-ban a legújabb fejlesztéseket. Egy miniben például nem lesz 1 TB-os háttértár, csak 512 GB-os. Szintén nem lesz benne Lidar szkenner és 120 Hz-es adaptív képfrissítés sem.

Azonban egyetlen másik 13-as szériás iPhone készülék sem tudja azokat a méreteket hozni, mint amit a mini. Pehelykönnyű, mindössze 140 gramm a súlya, és tudja ugyanazt a mélységet, mint a többi (7,65 mm). Emellé mindössze 131,5 mm magas és 64,2 mm széles, ami egy kényelmes telefon méret. Ez pedig sokaknak sokkal inkább bejön, mint a Pro Max 160,8 mm x 78,1 mm-es mérete. Érdemes szétnézni a CoolMobile.hu-n az új apple okostelefonok között, mert garantáltan megtalálod azt a típust, ami hozzád a legjobban passzol.

Érdemes váltani?

Ha ki szeretnéd használni az új fejlesztések adta gyorsaságot és teljesítményt, akkor igen. Ha eddig nagyobb kijelzős készüléked volt, de már tudod, hogy egy kisebb jobban kézre állna, akkor a válasz szintén igen. Ha szereted az irigy tekinteteket, akkor is.

Ajánlott cikkek