Egyéb kategória

Egy illóolaj, ami mindenkinek hasznos lehet!

Számos eset van, amikor jó dolog a természet csodáihoz nyúlnod. Annyi hasznos és természetes krém, és olaj segíthet neked a sportos élet megkönnyítésében. Az utóbbira tökéletes példa a borsmenta olaj!

vous - 2021.09.24.
Egy illóolaj, ami mindenkinek hasznos lehet!

A borsmentaaromát évszázadokkal ezelőtt is használták emésztési zavarok, megfázásos panaszok és egyszerű fejfájás ellen is. Emellett természetesen tökéletes az izomfájdalmak enyhítésére is, ami a sportolók számára nagyon jó hír! Ha nem szeretnél mindenféle mesterséges krémhez vagy hasonlóhoz folyamodni, akkor a borsmenta tökéletes számodra!

A  Journal of Sport and Exercise Psychology publikált egy cikket, miszerint a borsmentából készült illóolaj jelentősen megnöveli a fizikai teherbírást. A kísérletben résztvevők vagy gyorsabban futották le a négyszáz métert, vagy sokkal több fekvőtámaszt tudtak elvégezni.

Több aromaterapeuta tartja tökéletesnek a borsmentát arra, hogy edzés előtt alkalmazzák a sportolók, hiszen hűsítő és energetizáló hatása van, valamint nagyon jót tesz a légző rendszernek. Azon kívül, hogy párat szippantasz belőle, bizony vannak még jó felhasználási módjai. Íme, egy kis segítség!

  • Csepegtess egy-két cseppet a futócipőd belsejébe, hiszen felfrissíti a lábat!
  • Egy kis tálba tölts hideg vizet, csepegtess bele egy keveset az olajból, majd márts bele egy apró törölközőt. Ezt a törölközőt nyugodtan ráterítheted a fáradt végtagjaidra vagy a nyakadra futás után!
  • Keverj össze tíz csepp borsmentaolajat, illetve néhány csepp édes mandulaolajat, majd ezt masszírozd be a fáradt, égő izmaidba! Nagyon kellemes, hűsítő érzést fog nyújtani.
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
Világ
Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
vous - 2023.05.23.
Mutasd meg, hogy neked mit jelent a BudaPart! Szívesen töltesz időt a BudaParton, itt élsz vagy épp itt dolgozol? Most itt a lehetőség, hogy megörökítsd kedvenc pillanatod vagy hangulatod! Május 22-én, hétfőn indul a „Nekem a BudaPart...!” fotópályázat, ahol három témában mutathatják be a városnegyedet a pályázók, a legizgalmasabb 50 fotóból pedig kültéri pop-up kiállítás készül, mely ingyenesen lesz látogatható a nyár folyamán.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.