Egyéb kategória

Még létezik igaz szerelem – Palik Laci – Marsi Anikó házassága a bizonyíték erre

Másfél évtizede találtak egymásra, két fiuk született, Vince és Vilmos.  Mindig együtt, sokszor mégis külön, mert a munka hol Lacit, hol Anikót hívja a családtól messzire.

vous - 2019.10.14.
Még létezik igaz szerelem – Palik Laci – Marsi Anikó házassága a bizonyíték erre

Laci tavaly Dominikán forgatott, az Exatlon Hungary-nak volt a házigazdája, idén nyáron a Tv2-őn adásba került Fuss, család, fuss! című nagyszabású sport-realityjének műsorvezetése miatt volt kevesebbet a családjával. Sokszor futnak ők távol egymástól, (sportszerető családként sokszor együtt is), mégis egy pályán, együtt küzdenek. Inspirálóak ők nagyon.

Igazából szerelem, Marsi Anikó - Palik László

Igazából szerelem, Marsi Anikó – Palik László
Forrás:
Tv2

Sokszor halljuk, olvassuk róluk és tőlük, hogy nehéz így, nehéz annak, aki marad és annak is, aki éppen távol…. de olyat sose hallottunk, hogy egy gondolat erejéig, egyetlen pillanatra is gátolták volna a másikat. Mintha a szárnya lenne egyik a másiknak. Engedik, emelik és megtartják egymást.

Mi meg tűnődünk: mi kell ahhoz, hogy egy párkapcsolat ne csak életben maradjon, de igazi erővel tartson össze egy egész családot. Figyelem? Állandó jelenlét? A másik szeretetnyelvének perfekt ismerete?

Régóta keressük a választ erre, de csak részlegesen jó válaszaink vannak. Mert kell ez is, meg kell az is. Kellenek mély beszélgetések, és kell a felszínes fecsegés, amikor látszólag nem mondunk semmi fontosat a másiknak, de a hangunk körbefonja a másikét, beszűrődik a reggelekbe, miközben a másik borotválkozik,  a kávéját kortyolja, tereget. A hangunk meg lopakodik utána, nem halkul el, hűséges társa a másik válaszainak, akkor is, ha időről időre a kedves csak egy morranással reagál. De az a morranás…. az a mi morranásunk, nekünk szól, a mi valóságunkban van jelen.

Ilyen kapcsolat is van, és könnyebb talán JÓL működtetni, ha  kézzelfoghatóan is jelen van mindig a másik, folyton elérhető, részese minden hétköznapi pillanatnak.

Aztán vannak olyan kapcsolatok is, amikor szinte megfoghatatlan az erő, ami a két ember közötti kötelékben feszül. Hiszen sokat vannak távol egymástól, és mégis, hiába futnak külön-külön más irányba hetekre, akár hónapokra is, olyan szerelem melegíti őket, ami kitart. Mintha a másik HIÁNYA (is) teremtené újra és újra a gyönyörű érzéseket. Nem a köznapi módon, amikor gúnyt űz a köznyelv a távolságra kényszerített kapcsolatokból, mert ugye a hosszú házasság titka a külön élet…

Laciéknál más a titok. Másféle alkímia működik, más erők.

Az összetartozás kétségbevonhatatlan ténye, az alkalmazkodás gyengédsége, az elengedés könnyedsége, a kölcsönös bizalom bizsergése. És még valami, ami megfejthetetlen, amit csak ők tudnak, éreznek és alkalmaznak, amit szavakkal talán megfogalmazni se lehet.

De talán pont ez az igazi szerelem

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.