Egyéb kategória

A Nagy Ő: Valaki szabadítsa ki Tóth Dávidot!

A szekunder szégyen enyhe kifejezés arra, ami a hatalmába kerített minket, amikor megnéztük A Nagy Ő első adását. 

vous - 2021.12.06.
A Nagy Ő: Valaki szabadítsa ki Tóth Dávidot!

A Nagy Ő, mint műsorformátum iszonyatosan népszerű Amerikában, már 25 évadot is maga mögött tudhat. A The Bachelor női változata (The Bachelorette) is 18 évadot megélt, szóval bármennyire is szürreális, hogy egy személy kegyeiért tucatnyian versenyeznek, az emberek vevők erre a féle tartalomra. Itthon is lement már három magyar gyártású évad, igaz az elmúlt 17 évben szüneteltették a dolgot, de most újra átélhetjük, hogy milyen, ha hazai terepen történik meg a nagy párválasztás.

Objektum doboz

Tehát NEM a műsor alapkoncepciójával van a baj, bár azt is hosszasan lehetne pedzegetni, hogy mennyire egészséges, ha egy kapcsolat úgy indul, hogy az egyik fél közben szimultán randizik, smárol, lefekszik még egy csomó másik nővel. De ne legyünk naivak, a műsorkészítőket ez nem hatja meg, nem sírig tartó szerelem a cél, ha pedig mégis valakik egymásba szeretnek, akkor az csak szerencsés fordulat. A Nagy Ő személyét sokszor úgy kell rábeszélni, hogy vállalja el a műsort, és általában olyanokat választanak, akiknek amúgy nem lenne szüksége erre a sok majomkodásra. A versenyzők pedig… Valószínű, hogy sokan csak a rivaldafény miatt jelentkeztek, de ritka kétségbeesettnek kell lenni ahhoz, hogy ilyen módon akarjon valaki egy rendes partnert fogni magának, mert az életben képtelen rá.

De nézzük miért lett ennyire észvesztően kínos A Nagy Ő:

A hölgyek fogadása

Már a nyitókép egy ritka giccsesen feldíszített ház, rózsaszín fények, égősor, virághalmaz, de valami eszméletlenül ízléstelenül összeállítva. Majd ugyanaz az egy menő autó, ugyanazzal az egy sofőrrel újra meg újra beugurul, hogy kiszálljon belőle az új versenyző. Tóth Dávid meg feszengve fogadja őket. Néha akad olyan lány, aki tetszik neki, de a legtöbb alkalommal annyira zavarban van a nők esetlen közeledésétől, hogy olyan, mintha kényszerítenék szegényt, hogy ott álljon. Mentségére szólva, akadt pár furcsa belépő. Photoshoppolt családi kép mutogatása, ajándék plüss állat, szimpla, de nagyon erőltetett beszélgetések, a természetesség legkisebb látszatát is mellőzve. 

Objektum doboz

A versenyzők: Ez kemény lesz

Az egyik beszélni se tud a plasztikától (ötször tekertük vissza, hogy mit mond, de nem jártunk sikerrel.) Páran kedvesen bolondok, mások rosszindulatúak és nyomulósak. Hogy ki mennyire szép, ez relatív, akad pár bájos és értelmes lány, de a többségtől az Isten mentse meg szegény Tóth Dávidot. Kevés ijesztőbb és férfiak számára taszítóbb van, amikor egy nő ennyire teper. Nem azt mondom, hogy nem lehet a nőnek kezdeményezni, de hogy semmi erőfeszítést nem kell tennie Dávidnak, hogy ezeket a nőket megkapja, az is biztos.

Objektum doboz

Kiemelkedően a legdurvább az az „exe” volt, akivel tavaly kétszer randizott, és a hölgy nem vette ebből a jeleket, hogy ebben a kapcsolatban már nincsen több. Képes volt jelentkezni a műsorba, hogy a kamerák előtt alázza meg magát. Már akkor, amikor Dávidunk megpillantotta a hölgyeményt, megfagyott a levegő, aztán amikor az „ex” elzavarta a Nagy Ő mellől egyik versenytársát, miközben félrevonultan kettesben beszélgettek, hogy minél előbb beszélhessen Dáviddal, a cringe faktor a tetőfokra hágott. Nem csoda, hogy hamar lapátra tette őt Dávid, igyekezett udvariasan rövidre zárni a beszélgetést. 

Objektum doboz

A nyitóest hangulata

Ha nem borzadtunk el eléggé a leggázabb ismerkedésektől, ahol ráadásul a nők igyekeztek teperni, ami alapból visszás valahol, akkor a továbbiak sem kecsegtettek semmi jóval. Tóth Dávid igyekezett félrevonultan (picit kevésbé kirakatszerűen) beszélgetni a hölgyekkel, közben a legmérgesebb áspiskígyó fészket megszégyenítő hangulat uralkodott a versenyzők között. Ferde szemmel sunyin méregették egymást, a kamerának külön elmondták, hogy kiről mi a nem túl rózsás véleményük. Gyanítom ez később még rosszabb lesz, itt még igyekeztek tartani magukat. Egy szóval úgy viselkedtek, ahogy azt a társadalom elvárja egy csapat befeszült nőtől, akit összezárnak egyetlen céllal. Lerohanni egy műsorszerződés miatt kiszolgáltatott férfit.

Objektum doboz

A Nagy Ő

Bizony Tóth Dávidot is utoléri a kritika. Elsőre akár jó választásnak is tűnhet, sportoló, ráadásul olimpikon, azzal sem lehet megvádolni, hogy ne lenne jóképű gyerek, bár kicsit az átlagosabb fajtából. Egy karakteresebb arc izgalmasabb lenne, de ez már megint csak ízlés kérdése. Hiába szerepelt az Exatlon Hungary és a Dancing with the Stars műsorokban, amúgy nem sokat lehet tudni a személyiségéről. Egy olimpikonból lett celeb. Ennyi. Azaz, ha ott kiderült róla több is, azon kívül, hogy fontos számára a sport, akkor megkövetem magamat, de aki csak ezt a műsort nézi, annak kicsit kétdimenziós a karaktere. Néha utal rá, hogy a lányok még nem ismerik őt, de az első részben ez nem is nagyon változik meg a nézők számára sem. Lehet, én vagyok telhetetlen, de ha az ő szíve a főnyeremény, akkor ne csak azokat a kliséket tudjuk róla, hogy ismert, kisportolt és kamerák előtt nagyon udvarias. Bár lehet csak azért volt udvarias, mert rettegett, hogy magára haragítja az eszelősebb nőszemélyeket.

Objektum doboz

Maga a műsor

Stohl András rutinos műsorvezető, de annyira modoros és maníros most, hogy a hátamon feláll a szőr, ráadásul annyira szkriptelt és élettelen, ahogy „barátilag” ad tanácsokat Dávidnak, hogy rossz nézni. Meg hallgatni. Vagy csak rágondolni most. 

Objektum doboz

Az első feladat, hogy a lányok kajakozzanak nem lett volna rossz, csak unalmas, remélhetőleg későbbiekben azért izgalmasabb feladatokkal is előrukkolnak. A randik beszélgetései is olyan esetlenek, mint az első randik szoktak lenni, csak a bájosság és természetesség nélkül láthatjuk őket. Az esemény részek gyengusok, a kibeszélős részek erőltetettek, a rózsaceremónia kiszámítható, akkor meg miért is nézzük a műsort?

Ha érdekel a további részek kiértékelése, akkor az első hét adásairól szóló összegzésünket itt olvashatjátok. 

Ajánlott cikkek