Egyéb kategória

Szőlős-sajtos pite – fantasztikus őszi ízbomba pofonegyszerűen

A szőlőt többnyire csak magában fogyasztjuk frissen, elszemezgetve, pedig ez az aromás gyümölcs hihetetlenül jól működik sajttal is, és nemcsak nyersen, hanem sütve is. Adjatok neki egy esélyt ezzel az őrülten jó, pofonegyszerű pitével - nem fogjátok megbánni!

vous - 2019.09.23.
Szőlős-sajtos pite – fantasztikus őszi ízbomba pofonegyszerűen

Az közismert, hogy a sajt mellé nagyon jól passzol a bor, sőt a bor gyümölcse, a szőlő is, de sütve kóstoltátok már? Aki csak egy kicsit is kedveli az édes-sós kombinációt, annak mindenképpen érdemes kipróbálnia ezt a leveles pitét, ami egyszerre isteni és mutatós, csak úgy ragyoknak rajta a zamatos szőlőszemek, mint holmi jade kövek, és csak úgy tombolnak benne az ízek!

Nagyon sajtos őszi pite szőlővel

Nagyon sajtos őszi pite szőlővel
Forrás:
Cookta.hu

Leveles tészta, sajt, szőlő, karamellizált hagyma és kakukkfű kombinációja, egy pohár bor mellé baráti beszélgetős estére jobb és egyszerűbb nem kell, de egy kis salátával őszi vacsorának is remek. A sajttal érdemes játszani, egyszerű reszelt trappistával vagy pizza-mozzarellával is finom, de megblondítható gorgonzolával vagy más kéksajttal, kecskesajttal vagy valamilyen karakteresebb alpesi sajttal, gruyere-rel vagy bergkasével, emmentálival is. Mindegyikkel isteni!

A cikk folytatását a cookta.hu oldalán lelitek.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!