Egyéb kategória

Pálmalevél pofonegyszerűen

A gyors és egyszerűen elkészíthető sütemények egyik dobogósa minden bizonnyal a pálmalevél. Vendégvárónak és ropogtatnivalónak is ideális, izgalmas fűszerekkel különlegessé is tehető.

vous - 2019.09.18.
Pálmalevél pofonegyszerűen

Ha váratlan vendégek jönnek, vagy hirtelen kedvünk támad egy kis édes ropogtatnivalóra, a malacfülként is ismert pálmalevél az egyik legjobb választás. Csupán készen vett leveles tésztára, cukorra és némi fűszerre – vaníliára, fahéjra, kardamomra, ki mit kedvel – van szükség.

palmalevel01

palmalevel01
Forrás:
cookta.hu

Készíthetünk apróbb leveleket, de a békebeli cukrászdákban általában kapható hatalmas, tenyérnyi példányokhoz hasonlóakat is. A ropogósra, morzsálódósra, ragacsosra sült pálmalevél nem csak frissen jó, remekül eltartható zárt dobozban akár hetekig is, hűvösebb, sötét helyen, így bármikor kísérője lehet a délutáni kávénknak.

Ez a klasszikussá vált leveles sütemény a formájáról kapta a nevét, hiszen a balról és jobbról is félig feltekert tésztájú édesség megjelenésében hasonlít a pálmalevélre, de akár dupla csigának is nevezhetnénk, sőt bármilyen tekercs és csiga töltelékével is gazdagíthatjuk. Így készíthetünk kakaós, diós, kókuszos, fahéjas változatot is, és mivel a leveles tészta önmagában elég semleges ízű, sós töltelék is kerülhet bele.

A cikk folytatását a cookta.hu oldalán lelitek.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.