Egyéb kategória

Pálmalevél pofonegyszerűen

A gyors és egyszerűen elkészíthető sütemények egyik dobogósa minden bizonnyal a pálmalevél. Vendégvárónak és ropogtatnivalónak is ideális, izgalmas fűszerekkel különlegessé is tehető.

vous - 2019.09.18.
Pálmalevél pofonegyszerűen

Ha váratlan vendégek jönnek, vagy hirtelen kedvünk támad egy kis édes ropogtatnivalóra, a malacfülként is ismert pálmalevél az egyik legjobb választás. Csupán készen vett leveles tésztára, cukorra és némi fűszerre – vaníliára, fahéjra, kardamomra, ki mit kedvel – van szükség.

palmalevel01

palmalevel01
Forrás:
cookta.hu

Készíthetünk apróbb leveleket, de a békebeli cukrászdákban általában kapható hatalmas, tenyérnyi példányokhoz hasonlóakat is. A ropogósra, morzsálódósra, ragacsosra sült pálmalevél nem csak frissen jó, remekül eltartható zárt dobozban akár hetekig is, hűvösebb, sötét helyen, így bármikor kísérője lehet a délutáni kávénknak.

Ez a klasszikussá vált leveles sütemény a formájáról kapta a nevét, hiszen a balról és jobbról is félig feltekert tésztájú édesség megjelenésében hasonlít a pálmalevélre, de akár dupla csigának is nevezhetnénk, sőt bármilyen tekercs és csiga töltelékével is gazdagíthatjuk. Így készíthetünk kakaós, diós, kókuszos, fahéjas változatot is, és mivel a leveles tészta önmagában elég semleges ízű, sós töltelék is kerülhet bele.

A cikk folytatását a cookta.hu oldalán lelitek.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!