Egyéb kategória

Vendégszerzőnk tollából – Gyönyörű IGEN a diófa alatt

Van egy mondás... A diófát az unokáinknak ültetjük. Ez bizony igaz, ha belegondolunk, hogy egy kis diófának kell 15-20 év, mire termőre fordul.

vous - 2019.09.16.
Vendégszerzőnk tollából – Gyönyörű IGEN a diófa alatt

Mégis minden kis ház udvarán ott mosolygott egy szép terebélyes fa, mert mindenütt volt egy családfő aki komótosan elővette az ásóját, és elültette a kis csemetét. Évekig az árnyékát élvezhette csak, de biztos volt benne, hogy évek múlva a tűz melege mellett, a kisszéken az unoka töri a termését.

leaf-1731944_1920

leaf-1731944_1920
Forrás:
pixabay

Ki tudja hány éve a Boróka udvarára is kisétált egy apa, és elültetett egy kis fát. A ház azonban eladásra került, és mi lettünk a gazdái.
A fácska jó helyen volt, örültem is neki, mikor pár éve termőre fordult. Sok zserbót nem sütöttünk a gyümölcséből, de egyre terebélyesedő, földre hajló ágaival kárpótolt. Rigó énekelt rajta, árnyat adott a padon ülőknek, hangyák szorgoskodtak a törzsén, és gyerekeket hintáztatott kinyújtott karján, vendégeknek, nekünk sok örömet adva.
Aztán jött egy felkérés, fiatalok kerestek meg, akik az esküvőjük helyszínéül a Borókát választanák.
A menyasszony pedig nem más, mint az egyik unoka, akinek a nagyapja ültette azt a bizonyos diófát.
Azt gondoltam, ez sorsszerű, és ennek a szép fának bizony feladata lesz az esküvőn. Úgy is lett..

69886020_488460922001836_3109160180290420736_n

örök hűség a diófa alatt
Forrás:
Boróka ablaka

A kis facsemete, aki még láthatta az unokát játszani, most árnyat, és meghitt miliőt adott az ifjú párnak és a vendégeknek.

Ott volt bizony a nagypapa is. Az ásót már egy ideje botra cserélte. Míg a többiek az asztaloknál fogyasztva és beszélgetve múlatták az időt, ő a diófa alatt üldögélt.

Az ő diófája alatt…amit ő ültetett..az unokának, aki alatta fogadott örök hűséget.
Én meg azt gondolom, jót cselekedtem.

Nagyné Banadics Anikó írása.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.