Egyéb kategória

Isteni borzaska, de sütőtökből

Ki ne ismerné a mátrai vagy kárpáti borzast, a krumplis bundában sült húst? Gyerekkori kedvenc, amit vagy a nagyi csinált, vagy kockás terítős vendéglők repertoárjából választottuk. A jó hír, hogy egyáltalán nem nehéz elkészíteni, és krumpli helyett sütőtökkel is működik!

vous - 2019.09.13.
Isteni borzaska, de sütőtökből

A borzaska tulajdonképpen a tócsni és a rántott hús házasítása, a köret tulajdonképpen maga a bunda, de jó mellé azért egy kis saláta vagy párolt zöldség is, ennél kiadósabbra nincs szükség. Fontos, hogy a bundázandó alapanyag vékony és könnyen átsülő legyen, hogy egyszerre süljön át, mire a bunda pirosra, ropogósra sül. Ez az egyetlen kihívás, épp ezért fontos az is, hogy az olaj ne túl forró, de azért kellően meleg legyen.

borzaska

borzaska
Forrás:
cookta.hu

A borzas bundába rejthetünk sertéskarajt, csirkemellet, pulykamellet, de akár halfilét is – ezek könnyen és gyorsan átsülnek. És ha már variálunk, akkor a bunda krumpli helyett lehet sütőtök is – így egyrészt változatosabb, másrészt egészségesebb, nem mellesleg a sütőtök ízesebb alapanyag, mint a burgonya. 

A cikk folytatását a cookta.hu oldalán lelitek.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
Világ
EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
vous - 2023.06.05.
A törökországi földrengésben érintett hallgatókat is vendégül lát idén az EFOTT fesztivál – jelentette be Dr. Hankó Balázs Zoltán felsőoktatásért felelős államtitkár a rendezvényt beharangozó sajtóeseményen. Elhangzott: az EFOTT az egyetemisták fesztiváljaként a 18-29 éves korosztály egyik legkedveltebb nyári programja. A rendezvény sokszínű zenei kínálatának köszönhetően a középiskolásoktól az egyetemistákon át minden korosztály megtalálhatja a számára legizgalmasabb előadókat, 6 színpadon több mint 100 fellépőt. Július 12. és 16. között többek között a VALMAR, a Wellhello, Dzsúdló, a Halott Pénz, a Follow the Flow, ByeAlex és a Slepp, Azahriah, Majka, a Blue, a La Bouche és a Culture Beat is koncertezik a Velencei-tó partján. A fesztivál nappali programjait összefogó UNIversumba idén rekordszámú felsőoktatási intézmény jelentkezett. A programok középpontjában a kultúra, az egészséges életmód, a digitalizáció és a fenntarthatóság áll majd.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.