Az idei ősz annyira meleg és napfényes volt eddig, hogy még mindig terem a hazai padlizsán és paradicsom, így ezekkel még egy kis nyárutót csempészhetünk a tányérunkba, akármilyen furcsán hangozzék is ez október második felében. De élvezzük ki, amit ad a természet, például egy ilyen frappánsan egyszerű és isteni finom mediterrán fogással!
Minimális alapanyag, maximális élvezet, gyors és egyszerű – ezért szeretjük a mediterrán, olaszos tésztákat. Ez a fogás kevés alapanyaggal készül, mégis nagyon finom, a nyár ízeit csempészi a tányérra, és ízlés szerint bármilyen mediterrán fűszerrel, más zöldséggel, kapribogyóval vagy akár aszalt paradicsommal is felturbózható.
A szószba egy kis szardellafilé is került – ez akár el is hagyható -, de rengeteg ízt ad az ételnek, egyáltalán nem lesz tőle halas jellegű, de hamisítatlan mediterrán ízvilágot ad a zöldséges ragunak. Nagyon kevés elég belőle, kiadós és hosszan eláll, fűszerként használandó inkább, és érdemes kísérletezni vele, megéri!