Egyéb kategória

Még a neve is gyönyörű – ez lett a 2019-es év Magyarország Tortája

Idén egy dunaföldvári cukrászmester, Tóth Norbert alkotása nyerte el a díjat, a cukormentes torta kategóriában pedig Gyuris László, szegedi cukrászmester vitte el a pálmát.

vous - 2019.08.01.
Még a neve is gyönyörű – ez lett a 2019-es év Magyarország Tortája

Tényleg csodás már maga az elnevezés is, mert Magyarország idei tortacsodája: a Boldogasszony csipkéje elnevezést kapta – adta hírül a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete.

MOT_2019_vetitesre_vegleges

MOT_2019_vetitesre_vegleges
Forrás:
Magyar Cukrász Iparok Országos Ipartestülete

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete idén tizenharmadik alkalommal hirdette meg a „Magyarország Tortája” versenyt az augusztus 20-i nemzeti ünnepünk, államalapító Szent István ünnepe, Magyarország szimbolikus születésnapja köszöntésére. Évről-évre egyre több cukrászda verseng a címért, a nyertes tortát hatalmas érdeklődés kíséri.

Magyaros ízvilágú, az ünneppel vagy Magyarországgal összefüggésbe hozható tortákat, recepteket várt az Ipartestület, melyek szigorúan csak természetes és egészséges alapanyagokat tartalmazhatnak.

Idén 31 torta közül választotta ki a szakmai zsűri azt a süteményt, mely méltónak bizonyult a Magyarország Tortája címre.

A szakmai zsűri kétfordulós értékelés után hirdeti ki a győztest. Az első körben az anonim nevezett tortákból választ ki a zsűri öt tortát, majd újrakóstolják a döntős tortákat és javaslatokat tesznek azok tökéletesítésére.

A döntőben a versenyzőknek a zsűri jelenlétében, élőben kell elkészíteniük a tortákat, melyeket szakmai szempontok alapján pontoznak.

Így született meg a győztes, mely idén nem más, mint a Boldogasszony csipkéje, Tóth Norbert, a dunaföldvári Tóth Cukrászda cukrászmesterének alkotása. A tehetséges fiatal cukrász az elmúlt évek döntőinek rendszeres résztvevője, a tavalyi évben bronzérmet nyert.

Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány támogatásávam meghirdetett cukormentes torták versenyén a Kicsi Gesztenye elnevezésű kreáció nyert, amely Gyuris László csodás alkotása.

Ajánlott cikkek