Egyéb kategória

Gyors és isteni: bögrés kevert pite gyümölcsösen

A bögrés kevert sütik összeállítása percek alatt megvan, hiszen nem kell méregetni az alapanyagokat, mivel egy bögrével – vagy pohárral – mérjük ki a hozzávalókat. Nem mindegy azonban, mekkora bögrét ír a recept, hiszen a tojás, sütőpor arányaira is figyelni kell, hogy tökéletes legyen a sütink.

vous - 2021.08.05.
Gyors és isteni: bögrés kevert pite gyümölcsösen

Ennél a receptnél 2,5 dl-es bögre a mértékegység, ezzel mérjük ki az alapanyagokat! A sorrend nem mindegy, és érdemes krémesre, fehérre keverni a tojásokat a cukorral, mert ettől lesz igazán könnyű – a sütőpor mellett – a kisült sütemény. Az alaptésztát fűszerezhetjük fahéjjal, mézeskalács-fűszerkeverékkel, mindkettő jól illik a sárgabarackhoz, de készülhet kakaósan is, ebben az esetben a liszt egy részét váltsuk cukrozatlan kakaóporra, mutatós és finom is lesz, ha pedig még egy kis durvára vágott diót is keverünk a tésztába, fellengzősen nevezhetjük zserbó-pitének is.

sargabarackos-pite

sargabarackos-pite
Forrás:
cookta.hu

Ez a tejfölös kevert alaprecept nagyon jól variálható, és természetesen nem csak sárgabarackkal működik: nyugodtan kipróbálhatjuk meggyel, ribizlivel vagy szederrel, málnával pöttyözve, egressel, eperrel, de akár ringlóval, felezett szilvával, szeletelt körtével is.

A cikk folytatását a cookta.hu oldalán lelitek.

Ajánlott cikkek