Egyéb kategória

Gyors és isteni: bögrés kevert pite gyümölcsösen

A bögrés kevert sütik összeállítása percek alatt megvan, hiszen nem kell méregetni az alapanyagokat, mivel egy bögrével – vagy pohárral – mérjük ki a hozzávalókat. Nem mindegy azonban, mekkora bögrét ír a recept, hiszen a tojás, sütőpor arányaira is figyelni kell, hogy tökéletes legyen a sütink.

vous - 2021.08.05.
Gyors és isteni: bögrés kevert pite gyümölcsösen

Ennél a receptnél 2,5 dl-es bögre a mértékegység, ezzel mérjük ki az alapanyagokat! A sorrend nem mindegy, és érdemes krémesre, fehérre keverni a tojásokat a cukorral, mert ettől lesz igazán könnyű – a sütőpor mellett – a kisült sütemény. Az alaptésztát fűszerezhetjük fahéjjal, mézeskalács-fűszerkeverékkel, mindkettő jól illik a sárgabarackhoz, de készülhet kakaósan is, ebben az esetben a liszt egy részét váltsuk cukrozatlan kakaóporra, mutatós és finom is lesz, ha pedig még egy kis durvára vágott diót is keverünk a tésztába, fellengzősen nevezhetjük zserbó-pitének is.

sargabarackos-pite

sargabarackos-pite
Forrás:
cookta.hu

Ez a tejfölös kevert alaprecept nagyon jól variálható, és természetesen nem csak sárgabarackkal működik: nyugodtan kipróbálhatjuk meggyel, ribizlivel vagy szederrel, málnával pöttyözve, egressel, eperrel, de akár ringlóval, felezett szilvával, szeletelt körtével is.

A cikk folytatását a cookta.hu oldalán lelitek.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon

4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
Otthon
4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
vous - 2022.11.28.
A folyamatosan dráguló ingatlanpiac bizonytalanságai miatt a bérlakások iránt évről-évre folyamatosan növekszik a kereslet, ezzel párhuzamosan a kiadó lakások száma is egyre nagyobb. A lakástulajdonosok számára ugyanis jól fizető, passzív jövedelemszerzési lehetőséget jelent, ráadásul minimális befektetéssel egy felújítás többszöröse jöhet vissza egy jó állapotú lakás bérleti díjából. A számos előny persze csak a jéghegy csúcsa.