A kukoricadara méltatlanul mellőzött alapanyag, pedig olcsó, bárhol beszerezhető, gluténmentes, sós és édes ételekhez is remek alapot adhat. Például isteni finom puha és illatos kevert süti készíthető belőle igazán egyszerűen, amit akár friss gyümölcsökkel is megbolondíthatunk, mint az alábbi receptben.
A keleti konyhákban, de akár Olaszországban is kedvelt a kukoricadarával, polentával készülő kevert sütik, amelyek jó puhák és szaftosak, szép aranysárgák a kukoricától, és nagyon jól fűszerezhetőek és variálhatóak. Most egy vajas-mandulás változat készült illatos kardamommal, a tésztába narancs héja és leve is került, valamint friss eper és ribizli, de akár fagyasztott gyümümölcsöt is beleforgathatunk. Isteni finom, üde, tele ízekkel és illatokkal, hosszan friss marad, ráadásul pikk-pakk összeállítható.
Bár a tészta liszt nélkül, gabonamentesen készül, akinek fontos, hogy tényleg gluténmentes is legyen, mindenképpen figyeljen a sütőporra, hogy az se tartalmazzon allergént!