Egyéb kategória

Brutális támadás a Fővárosi Állatkert teknőse ellen

El kellett altatni a Fővárosi Állat- és Növénykert egyik görög teknősét, mert egy eddig ismeretlen látogató kockakővel dobta agyon.

vous - 2019.06.14.
Brutális támadás a Fővárosi Állatkert teknőse ellen

A szerencsétlen állat olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy el kellett altatni.

Képünk illusztráció

Képünk illusztráció
Forrás:
pixabay

A támadás éppolyan értelmetlen és érthetetlen, amilyen nem olyan régen egy szintén állatkertben élő flamingó elleni támadás volt. Az agresszív támadás okát kutathatjuk, de valójában egy egészséges ember számára felfoghatatlan. És talán NEM is kell megérteni, elfogadni végképp nem.

A hírek (és a térfigyelő kamera felvétele) szerint az ismeretlen támadó behajolt a teknősök kifutójába, kiemelte az állatot, amely valószínűleg ijedtében a támadó tenyerébe ürített. Ezt követően keresett egy kockakövet és akkora erővel vágta az állathoz, hogy annak páncélja több helyen szétnyílt és súlyos belső sérülései lettek.

Az állatkert ismeretlen tettes ellen feljelentést tett. A támadás természetkárosításnak számít, a jelenlegi törvények értelmében a támadó akár 3 év börtönbüntetéssel is számolhat.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon