Egyéb kategória

Z generáció – gyerekek, akikhez a szereteten át vezet a legegyenesebb út

Hat generációt tartunk jelenleg számon, legalábbis az  1920 után született nemzedékeket 6 generációra osztják a szakemberek. Így ismerünk Veteránokat,  Baby Boom gyermekeket, X,Y korosztályba tartozókat, majd születtek a Z gyerekek és jöttek az Alfák.

vous - 2019.06.12.
Z generáció – gyerekek, akikhez a szereteten át vezet a legegyenesebb út

Az Y és a Z generáció tagjait szokás pellengérre állítani és sok jót nem ír róluk a sajtó, mintha e két generáció tagjai egységesen csak ELVÁRÁSOKKAL érkeztek volna erre a világra, és sokszor állítják róluk, hogy az elvárásaik nincsenek összhangban az általuk kifejtett erőfeszítésekkel.

Magyarul nem nagyon dolgoznak céljaikért…….

Z generácció

Z generáció
Forrás:
iStock

Ahogy minden más általánosítás, természetesen ez a kijelentés is hamis, túlzó és joggal adhat okot sértődésre az említett két generáció tagjainak, hiszen a munkához  (még tágabban a világhoz) való hozzáállás nem feltétlenül köthető születési évszámhoz. Azt egy sor, ebben az esetben nem vizsgált egyéb tényező is befolyásolja.

Egyedi adottságok, családi minták, tapasztalatok.

Azt viszont nagyon határozottan ki lehet jelenteni, hogy a két megítélt generáció tagjai között igenis nagyon nagy számban találhatóak olyan emberek, fiatalok, akik példamutatóak. Kedvesek, szorgalmasak, intelligensek, jóravalóak, igyekvőek és leginkább SZERETHETŐEK. Akik igénylik a szeretetet, valamint képesek mély érzelmeik gyengéd gesztusokkal való kifejezésére, átadására. Fiatalok, akik tudnak ölelni, vigasztalni, erőt adni, támogatni. Szeretni.

Csak az erről az oldalról való generációs megközelítés nem annyira izgalmas. Sajnos. Pedig az előző generációk tagjai, akik már jóval nagyobb élettapasztalattal rendelkeznek – alkották meg a generációs kategóriákat.

De erre, az igazi, generációs skatulyáktól mentes érzelmek, hídépítő szerepére nem fektettek fókuszt. Pedig kellene nagyon. Mert ez összeköt, árokásás helyett.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

A születési neve nem Jávor Pál volt – 10+1 tény, amit nem tudtál a színészlegendáról
Világ
A születési neve nem Jávor Pál volt – 10+1 tény, amit nem tudtál a színészlegendáról
vous - 2022.08.17.

Jávor Pál neve magyarok milliói számára jelent egyet a mulatással, nótázással, szórakoztatással és magas szintű színészi játékkal. Pályája csúcsán – és talán még ma is – az emberek barátként tekintettek rá, mindenki akart magának egy szeletet a “Jávor Paliból”. Azonban a filmvászonról nem igazán lehetett megismerni a magyar bulvármédia első csillagát. Elhoztunk 10+1 tényt Jávor Pálról, amit még a legelvetemültebb rajongók sem biztos, hogy ismernek.

Otthon

Ez a dolog nem hiányozhat a lakásodból, ha otthonnak akarod nevezni
Otthon
Ez a dolog nem hiányozhat a lakásodból, ha otthonnak akarod nevezni
vous - 2022.09.29.

Minden évszaknak megvannak a maga szépségei, amiért szeretjük. Az ősz is ilyen: ilyenkor leginkább az őszi színeket szoktuk kiemelni, valamint az őszi leveleket, terméseket, amik megalapozzák ennek az évszaknak a hangulatát. Sokan szeretik otthonukban is megjeleníteni az aktuális időszakot, ehhez pedig sok különböző dísztárgyat vehetünk igénybe. A díszgyertyák szintén nagyon sokat tesznek hozzá a kellemes, otthonos légkör kialakításához, az aktuális szezonnak megfelelően.