Egyéb kategória

Homeoffice otthon és úton: mire kell ügyelni

Otthonról dolgozol, és gyakran utazol a munkáddal? Egyre több egyéni vállalkozó van, de olyan cégek is, amelyek főként a neten működnek. Ha ez a te esetedben is így van, akkor valószínűleg tudod, hogy ennek van néhány hátulütője is. Például ki kell alakítanod a saját irodádat, és ki kell találnod egy praktikus módszert arra, hogy a szükséges eszközöket szállítani tudd. Tippjeinkkel megkönnyítheted a dolgod.

vous - 2022.06.22.
Homeoffice otthon és úton: mire kell ügyelni

Hogyan rendezd be az otthoni irodát

Egy jól kialakított dolgozószoba nemcsak egészséges hátat biztosít, hanem növeli a hatékonyságot is. Összpontosíts ezekre a fő pontokra.

Irodai szék

A minőségi irodai forgószék az egészséges iroda alapja. Minek kell megfelelnie?

  • Legyen masszív és stabil a szerkezete

  • Rendelkezzen állítható ülésmagassággal – ülés közben a térdeknek egy kicsit alacsonyabban kell lenniük, mint a csípőnek, a lábaknak pedig kényelmesen a padlón kell állniuk.

  • Rendelkezzen állítható deréktámasszal – így a háttámla pontosan követni fogja a gerinced alakját.

  • A kartámaszok legyenek megfelelő méretűek és elhelyezésűek – csak akkorák legyenek, hogy a könyököt támasszák, a csuklót ne. Ülés közben nem szabad az asztalhoz ütközniük.

Tipp: Napjainkban már speciális átalakítható székek is léteznek, melyek lehetővé teszik a pozíció váltást hosszabb idaig tartó munkavégzés során.

Forrás:
 LightField Studios / Shutterstock.com

Íróasztal

Az asztal magassága különösen fontos. Ülés közben a könyököknek és a térdeknek derékszögben kell állniuk. Az ideális magasság általában 72-78 cm között van. Ha az íróasztal túl magas, akkor arra kényszerít, hogy felemeld a válladat, ami fájdalmat okoz a tarkónál. Gondolj arra is, hogy az asztal mélysége elegendő legyen ahhoz, hogy a monitor távolsága az arcodtól körülbelül 50-70 cm legyen.

Monitor

A monitor felső szélének szemmagasságban kell lennie, hogy ne kelljen a fejedet lehajtanod. Ha a monitor alacsonyabb, egy monitorállvány lehet a megoldás. Az arctól való távolságnak 50-70 cm-nek kell lennie, amit egy kellően mély asztallal oldhatunk meg.

Hogyan készüljünk fel az utazás közbeni munkára?

Akár autóval, akár repülővel utazol, ezeket a praktikus eszközöket mindig magaddal viheted. A munka pedig sokkal kellemesebb lesz.

Forrás:
 Olesya Kuznetsova / Shutterstock.com

Deréktámasz vagy párna

Egy deréktámasszal vagy párnával még a hagyományos étkezőszéken való ülés is sokkal kényelmesebb és egészségesebb lesz. A támla követi a gerincet, és megadja a szükséges támaszt. Ezenkívül a deréktámasz felfújható változatban is kapható. Ha autóval közlekedsz, érdemes egy ergonomikus üléspárnát is becsomagolnod. Ez általában memóriahabból készül, de nem foglal sok helyet.

Laptop állvány, utazó billentyűzet és egér

Útközben se mondj le a teljes értékű billentyűzetről és egérről. Egyszerűen nélkülözhetetlenek a munkakomforthoz. Szerezz be egy összecsukható billentyűzetet, és használj összecsukható laptopállványt a monitorállvány helyett.

Forrás:
 Sorapop Udomsri / Shutterstock.com

Zajszűrő fejhallgató

Utazás során valószínűleg sokat fogsz kávézókban dolgozni. Ezért érdemes felszerelkezni egy jó minőségű fejhallgatóval, amely képes kiszűrni a környezeti zajokat.

Forrás:
 sklyareek / Shutterstock.com

Táska vagy hátizsák az elektronikára

Egy praktikus laptop-táskával vagy hátizsákkal megkönnyítheted az összes elektronikai eszköz szállítását. Rengeteg rekesszel és zsebbel rendelkeznek, amelyekben rendezetten tárolhatod a billentyűzetet, az egeret, a laptopállványt és a fejhallgatót. Utazás közben minden egy helyen lesz, és a munkaterület egy perc alatt rendelkezésre áll.

Forrás:
 Nor Gal / Shutterstock.com

Wifi erősítő és power bank

Ha nem vagy biztos benne, hogy az internetkapcsolat és az áramellátás minősége milyen lesz a célállomáson, érdemes nem bízni semmit a véletlenre, és bepakolni egy wifi boostert és egy erős power bankot. Így semmi sem állhat a munkád útjába.

Ajánlott cikkek