Egész kevés alapanyaggal készül, olcsó és pofonegyszerű, mégis az egyik legnépszerűbb téli melengető fogás szerte a világon a hagymaleves. Az édesre karamellizálódott hagymával és némi fűszerrel főzött leves sajtos pirítóssal tálalva a legfinomabb, igazi klasszikus, ami most kis csavarral és extra ízekkel, barna sörrel készült.
Filléres és fantasztikusan finom, de csak ritkán készül furcsa módon, pedig pofonegyszerű melengető fogás a hagymaleves.
A francia, klasszikus változat fehérborral készül, itt pedig barna sör kerül a hagyma mellé, amitől mélyebb, teltebb íze lesz, a sör alkoholtartalma elfő, de édessége felerősíti a karamellizált hagyma aromáit, és nagyon jó párost alkot egy kis pirítóssal és a tetejére szórt, rásütött reszelt sajttal.
Jó sok hagyma kell hozzá, de ez összeesik párolás közben, ahogy elveszti a nedvességtartalmát és finom édesre karamellizálódik, egészen krémesre, sűrűre fő így majd a levesben. Nem kell hozzá tejszín, de aki krémesebben szereti, akár tehet is bele… Egy kis babér és kakukkfű elmaradhatatlan belőle, és érdemes lassú tűzön legalább 30 percet főzni, hogy az ízei összeérjenek!