Egyéb kategória

Újra divatba jön a macskanyelv, a retró desszert?

Sokak gyerekkori kedvenc csemegéje a macskanyelv, ami a '80-as évek az egyik legfinomabb csokoládéja volt, igazi ünnepi finomságnak számított. Mára kicsit megkopott a lelkesedés, sokkal silányabb lett a minősége, de most új lendületet kaphat, és visszatérhet a kedvenceink közé!

vous - 2019.05.25.
Újra divatba jön a macskanyelv, a retró desszert?

A macskanyelv egy igazi retró csoki, fénykora a szocializmus időszakában volt, pedig eredete jóval régebbi, és bár magyar csoki, az egykori Monarchia országaiban ma is népszerű és kedvelt desszert Katzenzungen és kocie jezyczki néven.

Macskanyelv 3.0 – Újra divatba jön a retro desszert?

Macskanyelv 3.0 – Újra divatba jön a retro desszert?
Forrás:
Instagram

Hogy is van ez? Úgy, hogy a cicanyelv formájú bonbon Gerbeaud Emil (1854–1919) svájci származású cukrász Vörösmarty téri kávéházában és cukrászatában készült először 1892-ben, ő a feltalálója ennek a – furcsa módon a szocialista időkben felvirágzó – csokis desszertnek. A cukrász angliai, francia- és németországi tanulmányútjai után Kugler Henrik hívására 1884-ben érkezett hazánkba, az akkor már híres belvárosi cukrászdába, hogy tudását kamatoztassa, és a cukrászdát gazdagítsa új és még újabb kreációival. Rengeteg bonbon és aprósütemény készült itt, és messze földről rendelték a különlegességeiket, így jutott el a Monarchia teljes területére a különlegesen finom falatnyi csokoládé.

A cikk folytatását a Cookta.hu oldalán olvashatjátok.

Ajánlott cikkek