Egyéb kategória

Hallgatni arany – meghallgatni teli kosár kincset ér

Ha van valami, amit ma már tudok, az a bizonyos igazság a hallgatásról. Mert hallgatni arany. Ez egészen biztosan. Meghallgatni másokat ennél is többet ér.

vous - 2019.03.17.
Hallgatni arany – meghallgatni teli kosár kincset ér

Van erő a hallgatásban ugye tudod? Amikor azért hallgatsz, mert nem akarsz valamit elszólni, elpletykálni, pedig majd szétfeszít belülről az izgalmas infó. Nem teszed mégsem, mert ha kiadod, lehet, tőled még az igazság indul más felé, de onnan már torzulhat a lényeg, mindenki a saját szűrőjén keresztül adja át, így lesz „a babát vár az Ági” elszólásból…. „minek még annak gyerek”. És mutogatnak rád, hogy tőled hallotta a valaki, onnan a más valaki vitte tovább, és aztán megint más.

Hallgatás

Hallgatás
Forrás:
instagram

Szóval a hallgatás így, ebben a formában aranyat ér. Majd elmondja Ági, ha akarja a maga igazságát, annak akiket illet.

Aztán aranyat ér a hallgatás akkor is, ha nem szólsz vissza, jaj pedig olyat tudnál! Ismerős érzés ugye? Főleg, ha tudod, nálad van az igazság… vagy ha azt mégse jelentheted ki, azt mindenképp: hogy a te igazságod is fontos lehet. De ott, abban a pillanatban mégis okosabb hallgatni, mert az igazság néha csak bajt hoz a fejünkre, vagy megbántunk vele mást, pedig nem az a cél.

Mert néha az igazságnál is fontosabb a béke, és ezért ér aranyat a hallgatás.

Számomra azonban a harmadik igazság a legfontosabb és a legtöbbet adó: amikor nem én beszélek. Amikor nem teszek mást,  csak nézem a velem szemben ülő embert és hallgatok. Ő beszél, mesél, elsírja örömét-bánatát. Én meg meghallgatom. Tudok tanácsot adni? Nem mindig. Tudok segíteni? nem mindig, és ha igen, akkor se direktbe. A hallgatás viszont aranyat ér. mert a másik talán nem is tanácsot akart. Csak egy rá figyelő, csillogó szempárt. És hogy le tudja tenni végre a terhet.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
Világ
Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
vous - 2023.05.23.
Mutasd meg, hogy neked mit jelent a BudaPart! Szívesen töltesz időt a BudaParton, itt élsz vagy épp itt dolgozol? Most itt a lehetőség, hogy megörökítsd kedvenc pillanatod vagy hangulatod! Május 22-én, hétfőn indul a „Nekem a BudaPart...!” fotópályázat, ahol három témában mutathatják be a városnegyedet a pályázók, a legizgalmasabb 50 fotóból pedig kültéri pop-up kiállítás készül, mely ingyenesen lesz látogatható a nyár folyamán.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.