A pho a vietnámiak mára már világhírűvé vált húslevese, telis-tele fűszerekkel, amit szinte mindig tésztával jól megpakolva fogyasztanak. Leggyakrabban marhahússal készül, de csirkés változata is a van, a pho ga, ami sokkal gyorsabban elkészül, kiadós és isteni finom.
Ha igaz, hogy a húsleves a legjobb gyógyszer meghűlés és betegség ellen, akkor ez a pho levesre kiemelten érvényes,
hiszen jó sok gyógyító gyömbérrel, hagymával, fokhagymával és még rengeteg más illatos fűszerrel készül. Bár elsőre bonyolultnak tűnhet, egyáltalán nem az, csak az elején és a végén van vele dolgunk, és ha csirkével készítjük, akkor másfél óra alatt megvan, ellentétben a marhahúsos változattal, ami sokkal hosszabban készül.
A pho leves jellegzetessége, hogy a fűszereket, a hagymát és a gyömbért szárazon le kell pirítani, amitől sokkal intenzívebb lesz az aromájuk – ez nekünk elsőre kicsit szokatlannak tűnhet, de megéri így készíteni, mert isteni finom leves lesz így a végeredmény.
Pho Ga – vietnámi csirkés húsleves >>>