Egyéb kategória

Vajon el tudnánk szaladni egy szánhúzó kutya elől?

Tudtad, hogy az ember a világon legjobb hosszútávfutó emlősök közé tartozik? Meglepő, igaz? A könnyebbség kedvéért sorba rendeztük az állatokat (és ugye, bennünket). A legjobb hat versenyzőt csökkenő sorrendbe állítottuk, így a leglassabbtól haladunk a leggyorsabbig.

vous - 2019.01.23.
Vajon el tudnánk szaladni egy szánhúzó kutya elől?

6. helyezett: a ló

Maximális sebesség: 86 kilométer/óra, átlagsebesség (32 kilométernél hosszabb távon): 17 kilométer/óra, maratonfutás becsült eredménye: 2 óra 30 perc.

5. helyezett: az ember

Maximális sebesség: 44 kilométer/óra (Usain Bolt), átlagsebesség: 20 kilométer/óra (Haile Gebreselassie), A maratonfutás világcsúcsát a kenyai Eliud Kipchoge tartja 2:01:39-es idővel

4. helyezett: a szánhúzó kutya

Maximális sebesség: együtt 40 kilométer/óra sebességgel húzzák a szánt, átlagsebesség: 24 kilométer/óra, maratonfutás becsült ideje: 1 óra 19 perc.

Az első három helyezettért kattintsatok ide >>>
 

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.