Egyéb kategória

Andalúz halas falatkák egyszerűen, ropogós bundában

Nagyon egyszerű és kiadós az Andalúziából származó bunuelos de bacalhao, vagyis tőkehalas falatkák, ami tipikus tapas-fogás, amolyan előételnek beillő finom falatka, amit mártogatóssal szoktak fogyasztani, de tökéletes akár főételnek is, például salátával tálalva.

vous - 2019.01.21.
Andalúz halas falatkák egyszerűen, ropogós bundában

Kevesen tudják, de a spanyolok védjegyévé vált tapas eredetileg a legdélibb, mediterrán tartományból, Andalúziából származik, ahol hatalmas kultusza van a különféle színes falatkáknak, amit egy-egy pohár bor vagy sangria mellé falatoznak előételként. Az egyik ilyen a hófehér húsú tőkehallal és főtt krumplival készülő bundás finomság, ami kis pogácsa vagy golyó formában is nagyon népszerű, és leggyakrabban fokhagymás majonézbe mártogatva fogyasztják.

Az eredeti andalúz recept fele sózott és kiáztatott, fele friss tőkehallal készül, ettől kicsit intenzívebben halas az íze, de készülhet simán friss, illetve nálunk inkább fagyasztott és kiengedett tőkehalból is – nálunk ez a legegyszerűbben beszerezhető, és ezzel is nagyon finom, főleg frissen sülve, amikor jó ropogós a bundája!

Andalúz tőkehalas falatkák – recept >>>

Forrás:
Depositphotos

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek