Egyéb kategória

Ez az egész andalúz város egy sziklában rejtőzik

A Rio Trejo mentén húzódó spanyolországi kisváros, Setenil de Las Bodegas egykor virágzó borászata mellett arról nevezetes, hogy hatalmas sziklák védelmezik.

vous - 2019.01.21.
Ez az egész andalúz város egy sziklában rejtőzik

A régészeti leletek szerint a város nagyon régóta lakott, az 1100-as években a mórok már elkezdték kivájni lakásaikat a sziklában. Egészen 1488-ig, a keresztes hadjáratok katolikus seregeinek győzelméig nyugalomban éltek – írja a Lonelyplanet.

Objektum doboz

A betelepülő keresztények megváltoztatták a települést a nevével együtt, és szőlőtőkéket ültettek Ezekre annyira vigyáztak, hogy nagyon különleges bor teremtek, két ültetvény a mai napig látogatható. Érdemes ellátogatni a városba, hiszen egészen egyedülálló.

Objektum doboz

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Szuperhősök a kertemben: Itt az ideje segíteni nekik!
Világ
Szuperhősök a kertemben: Itt az ideje segíteni nekik!
vous - 2023.03.11.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, milyen fontos a méhek jelenléte a bolygónkon, hiszen ez az egyetlen rovar a világon, ami képes ételt előállítani az ember számára is, ami nem más, mint a jól ismert méz – írja Zsuzsanna, aki a VOUS vendégszerzői felhívására küldte be írását. A következő sorokban Pálfy Zsuzsanna cikkét olvashatjátok.

Otthon

Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
Otthon
Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
vous - 2023.03.16.
A vízhatlan matracvédő megóvja a baba és kisgyermek ágyának a matracát a nemkívánatos foltoktól. De mi a helyzet a nagy méretű ágyakkal? Sok esetben ugyanis együtt alszik a kicsi a szülőkkel vagy hajnalban, ha felébred, bemászik a szülői ágyba. Szerencsére nagy, 180x200 és 200x200 cm-es méretben is elérhető a matracvédő, így nem történik semmi probléma, ha nem ébred fel a gyermek arra, hogy pisilni kell. A szobatisztaságra való szoktatáskor ez előfordul, így jobb felkészülni rá és megelőzni a bajt.