A krémes desszertek kedvelőinek hatalmas szerelem a panna cotta, az olaszok pofonegyszerű pudingféléje, és nemcsak azért, mert lágy és selymes, hanem azért is, mert pofonegyszerű elkészíteni, és gyakorlatilag bármilyen ízvilágra hangolható. Most csokisan készült, extraként egy kis meggyraguval, ami nagyon jól passzol hozzá, ráadásul ez is pikk-pakk elkészíthető.
A panna cotta az olaszok egyik legnépszerűbb desszertje, fura módon nálunk kevéssé ismert, pedig isteni finom és nagyon egyszerű. Szó szerint főtt tejszínt jelent, és tulajdonképpen ez is a lényege: a felforrósított édes és ízesített tejszínt zselatinnal kell összekeverni, majd hagyni kihűlni és megdermedni. Pár perc munka van vele, és az eredmény egy nagyon selymes, rezgős krém, ami
gyors desszertnek éppúgy tökéletes, mint ünnepibb alkalmakra vagy vendégvárónak, egy kicsit kidíszítev, felturbózva.
Ha tejcsokival készítjük, akkor cukor sem kell hozzá, legfeljebb egy kis vaníliás cukor, így is elég édes lesz. Egy kis meggyraguval kiegészítve pedig mesés és mutatós desszertet varázsolhatunk belőle. Aki szereti, az a meggyet egy kis rummal is megbolondíthatja, de akár más fagyasztott bogyósból – szederből, áfonyából, málnából – is készülhet hozzá hasonló ragu.
Csokis panna cotta meggyraguval – recept >>>