Egyéb kategória

Ilyen hatalmas a hó az Alpokban – van, ahol 5 méter magas

Szerencsénk van a magyar hóhelyzettel, mert itthon nem esett sok, és az is olvad. A szomszédos Ausztriában viszont kritikus a helyzet, mert helyenként 5 métert is eléri a lehullott hó vastagsága. Ezt már nem lehet ellapátolni...

vous - 2019.01.13.
Ilyen hatalmas a hó az Alpokban – van, ahol 5 méter magas

Az Alpok északi oldalán élők megszokták a téli havat, de ekkora mennyiségben rég nem kellett vele megküzdeniük. A helyi meteorológiai intézet úgy nyilatkozott, hogy 30-100 évente hullik csak ennyi hó. Az ilyen mértékű havazás nemcsak a lavinaveszély miatt extrém veszélyes: az erdőkben az egészséges, erős fák is bármikor összeomolhatnak a lepel súlya alatt, ezért senkinek sem tanácsolják, hogy az erdőben sétáljon. Az utakat is nagyon nehéz ilyen mennyiségtől megtisztítani, egyes falvakat szinte teljesen elzárnak a hófalak.

Objektum doboz

Iskolák zártak be átmenetileg, és pénteken a hadsereg szállítóhelikoptereivel kellett  evakuálni egy 66 tagú diákcsoportot Grünau im Almtal településről – egyszerűen nem lehetett kijutni másképp a hó miatt. A vazaás több terülketen egész hétvégén folytatódott, újabb friss rétegeke húzva az eddig sem alacsony hóra. 

Objektum doboz

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.