Egyéb kategória

Egyperces Marcótól – Rövid mese a hóemberről

Volt egyszer egy hóember. Ez a hóember télen élt. Mert akkor elég hideg volt ahhoz, hogy ember legyen.
vous - 2015.07.29.
Egyperces Marcótól – Rövid mese a hóemberről

Mellette kedves volt, és fehér. S persze répás. Szép narancs répája volt, fején hordta, peckesen. Továbbá. Fa volt karja és cirok tenyere. Viszont. Soha nem cirógatott vele. Nem volt lába, nem zavarta, ellenben lábost azt kapott. Annak örült, eléggé. A hóember összességében tök jól elvolt. Álldogált, és bámult ki a fejéből szenes szemmel. Hajnaltól estig. És kész.

Egy nap a hóember szerelmes lett. Sajnos.

Mert a szíve jégből volt, azzal meg nem ment a szerelem. Állt csak tovább bénán, hideg szívvel és a nagy sárga répával, üresen. Végül aztán mégis győzött a lángoló érzelem. Felolvadt jégszíve, s közben az ember is olvad vele. Kifolyt az ölelésből kapaszkodó cirokkeze. De úgy érezte, megérte. Azért a pillanatért. Mikor érezte ott bent azt a furcsa meleget.

Mosolyogva vált vízzé a lelke.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon

4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
Otthon
4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
vous - 2022.11.28.
A folyamatosan dráguló ingatlanpiac bizonytalanságai miatt a bérlakások iránt évről-évre folyamatosan növekszik a kereslet, ezzel párhuzamosan a kiadó lakások száma is egyre nagyobb. A lakástulajdonosok számára ugyanis jól fizető, passzív jövedelemszerzési lehetőséget jelent, ráadásul minimális befektetéssel egy felújítás többszöröse jöhet vissza egy jó állapotú lakás bérleti díjából. A számos előny persze csak a jéghegy csúcsa.