Egyéb kategória

37 év után először havazott a Szahara sivatagban

Gyerekkorom óta fehér karácsonyról álmodozom, és egészen az utolsó percig reménykedem abban, hogy egyszer csak elkezd hatalmas pelyhekben esni a hó. Idén sem adom fel, és az elképzelésemet csak még inkább megerősíti a tény, hogy a Szahara sivatagban 37 év óta először havazott!

vous - 2016.12.21.
37 év után először havazott a Szahara sivatagban

A Szahara sivatagról valószínűleg nektek is a rengeteg homok, a dűnék és a forróság jut eszetekbe. Idén viszont, 37 év után először, valami különleges történt itt: elkezdett esni a hó, és nem csak néhány apró pelyhecske hullott le! 1979-ben a havazás csak fél óráig tartott, ezúttal viszont egész nap megmaradt, és csodaszép színekbe öltöztette az egyébként vörös dűnéket. A lakók persze teljesen meglepődtek, hiszen elég ritka jelenség a sivatagi hóesés, egy fotós pedig meg is örökítette a látványt.

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

És hogy mit mondanak a meteorológusok, milyen idő lesz nálunk karácsonykor? Egy korábbi cikkünkből már ez is kiderült.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.