Egyéb kategória

Ezek a legfurcsább öltözködési szabályok a világon

Bizony, létezik ruhabolt, ahol az eladó sem kövér, sem csúnya nem lehet, máshol akkor is öltönybe kell bújni, ha egyébként a rövidnadrág lenne a kényelmes viselet.

vous - 2019.01.05.
Ezek a legfurcsább öltözködési szabályok a világon

Az Abercrombie & Fitch ruhaüzleteiben furcsa érzés lehet eladónak lenni: a bolti dolgozók ugyanis vasszigorral meghatározott elvek mentén öltözhetnek, valamint kizáró ok a túlsúly. Az eladók így olyan feltételeknek felelnek meg, amely máshol kiverné a biztosítékot. Nekik karcsúnak és szabályos arcúnak kell lenniük. A férfiaknak a felgyűrt ingujj az elvárt viselet, ingük felső 3 gombját kigombolva kell hordaniuk, és a nadrágok hossza is centire szabályozottak. A nők is hasonló feltételeknek megfelelve dolgoznak: ízléssel kigombolt blúz és csodaszép külső a kötelező elvárás. 

Objektum doboz

A kosarasok rövidnadrágja

Ha valaki azt hiszi, hogy a kosarasok öltözéke a leglazább (és legmenőbb) divat a világon, nos az téved. A kosarasok öltözködését is szabályok teszik néha alig elviselhetővé. Például azt, akinek a sortja közelebb ér véget a térdéhez, mint 2,5 centi az akár tízezer dolláros büntetést is fizethet. A 2005-ben hozott szabály alól senki, még az NBA sztárjai sem kivételek, nekik ráadásként a pályán kívüli öltözködést is meghatározzák plusz bónuszként. Minden kötelező alkalom esetén, de mérközésre jövet-menet is a business casual a menő.

Objektum doboz

György herceg rövidnadrágja

Azt régóta tudjuk, hogy Angliában, egészen pontosan az angol iskolákban és az uralkodói körökben a fiúknak KÖTELEZŐ viselet a rövidnadrág. A hosszú nadrág viselésének és a térdzokni elhagyásának feltétele a betöltött 8, vagy másutt a 9 éves életkor. 

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.