Egyéb kategória

Ezek a legfurcsább öltözködési szabályok a világon

Bizony, létezik ruhabolt, ahol az eladó sem kövér, sem csúnya nem lehet, máshol akkor is öltönybe kell bújni, ha egyébként a rövidnadrág lenne a kényelmes viselet.

vous - 2019.01.05.
Ezek a legfurcsább öltözködési szabályok a világon

Az Abercrombie & Fitch ruhaüzleteiben furcsa érzés lehet eladónak lenni: a bolti dolgozók ugyanis vasszigorral meghatározott elvek mentén öltözhetnek, valamint kizáró ok a túlsúly. Az eladók így olyan feltételeknek felelnek meg, amely máshol kiverné a biztosítékot. Nekik karcsúnak és szabályos arcúnak kell lenniük. A férfiaknak a felgyűrt ingujj az elvárt viselet, ingük felső 3 gombját kigombolva kell hordaniuk, és a nadrágok hossza is centire szabályozottak. A nők is hasonló feltételeknek megfelelve dolgoznak: ízléssel kigombolt blúz és csodaszép külső a kötelező elvárás. 

Objektum doboz

A kosarasok rövidnadrágja

Ha valaki azt hiszi, hogy a kosarasok öltözéke a leglazább (és legmenőbb) divat a világon, nos az téved. A kosarasok öltözködését is szabályok teszik néha alig elviselhetővé. Például azt, akinek a sortja közelebb ér véget a térdéhez, mint 2,5 centi az akár tízezer dolláros büntetést is fizethet. A 2005-ben hozott szabály alól senki, még az NBA sztárjai sem kivételek, nekik ráadásként a pályán kívüli öltözködést is meghatározzák plusz bónuszként. Minden kötelező alkalom esetén, de mérközésre jövet-menet is a business casual a menő.

Objektum doboz

György herceg rövidnadrágja

Azt régóta tudjuk, hogy Angliában, egészen pontosan az angol iskolákban és az uralkodói körökben a fiúknak KÖTELEZŐ viselet a rövidnadrág. A hosszú nadrág viselésének és a térdzokni elhagyásának feltétele a betöltött 8, vagy másutt a 9 éves életkor. 

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Majka, Azahriah, Korda György és Balázs Klári – a legnagyobb magyar sztárokkal és legendákkal várja látogatóit júliusban az EFOTT fesztivál
Világ
Majka, Azahriah, Korda György és Balázs Klári – a legnagyobb magyar sztárokkal és legendákkal várja látogatóit júliusban az EFOTT fesztivál
vous - 2023.03.27.
A legnagyobb magyar sztárokkal és legendákkal várja látogatóit az EFOTT fesztivál július 12. és 16. között a Velencei-tónál. Hat színpadon több mint 100 fellépőt láthatnak a fesztiválozók, többek között a VALMAR, Azahriah, a Wellhello, a Halott Pénz, Majka vagy a nagyszínpadra visszatérő Korda György és Balázs Klári produkcióját.

Otthon

Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
Otthon
Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
vous - 2023.03.16.
A vízhatlan matracvédő megóvja a baba és kisgyermek ágyának a matracát a nemkívánatos foltoktól. De mi a helyzet a nagy méretű ágyakkal? Sok esetben ugyanis együtt alszik a kicsi a szülőkkel vagy hajnalban, ha felébred, bemászik a szülői ágyba. Szerencsére nagy, 180x200 és 200x200 cm-es méretben is elérhető a matracvédő, így nem történik semmi probléma, ha nem ébred fel a gyermek arra, hogy pisilni kell. A szobatisztaságra való szoktatáskor ez előfordul, így jobb felkészülni rá és megelőzni a bajt.