Egyéb kategória

Ezek a legfurcsább öltözködési szabályok a világon

Bizony, létezik ruhabolt, ahol az eladó sem kövér, sem csúnya nem lehet, máshol akkor is öltönybe kell bújni, ha egyébként a rövidnadrág lenne a kényelmes viselet.

vous - 2019.01.05.
Ezek a legfurcsább öltözködési szabályok a világon

Az Abercrombie & Fitch ruhaüzleteiben furcsa érzés lehet eladónak lenni: a bolti dolgozók ugyanis vasszigorral meghatározott elvek mentén öltözhetnek, valamint kizáró ok a túlsúly. Az eladók így olyan feltételeknek felelnek meg, amely máshol kiverné a biztosítékot. Nekik karcsúnak és szabályos arcúnak kell lenniük. A férfiaknak a felgyűrt ingujj az elvárt viselet, ingük felső 3 gombját kigombolva kell hordaniuk, és a nadrágok hossza is centire szabályozottak. A nők is hasonló feltételeknek megfelelve dolgoznak: ízléssel kigombolt blúz és csodaszép külső a kötelező elvárás. 

Objektum doboz

A kosarasok rövidnadrágja

Ha valaki azt hiszi, hogy a kosarasok öltözéke a leglazább (és legmenőbb) divat a világon, nos az téved. A kosarasok öltözködését is szabályok teszik néha alig elviselhetővé. Például azt, akinek a sortja közelebb ér véget a térdéhez, mint 2,5 centi az akár tízezer dolláros büntetést is fizethet. A 2005-ben hozott szabály alól senki, még az NBA sztárjai sem kivételek, nekik ráadásként a pályán kívüli öltözködést is meghatározzák plusz bónuszként. Minden kötelező alkalom esetén, de mérközésre jövet-menet is a business casual a menő.

Objektum doboz

György herceg rövidnadrágja

Azt régóta tudjuk, hogy Angliában, egészen pontosan az angol iskolákban és az uralkodói körökben a fiúknak KÖTELEZŐ viselet a rövidnadrág. A hosszú nadrág viselésének és a térdzokni elhagyásának feltétele a betöltött 8, vagy másutt a 9 éves életkor. 

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!