Egyéb kategória

Így néz ki a jövőnk most: 2019 egy új világ küszöbe

A 2019-es évben tovább robog a fejlődés, és ahogy az lenni szokott, picit minden megváltozik. Tovább mélyülhet a szakadék a technológiához értő új generáció és a régi között.

vous - 2019.01.01.
Így néz ki a jövőnk most: 2019 egy új világ küszöbe

A mesterséges intelligencia tovább folytatja térhódítását, egyre több olyan gépet alkotnak, ami képes tanulni, fejlődni, az ember munkáját átvenni, legyen szó gépkezelésről, autóvezetésről, vagy akár a főzésről és a betegápolásról. Növekszik a teljesítményük, egyre emberszerűbbé válnak majd, a humanoid robotok egy lépéssel közelebb kerülnek a mindennapi életünkhöz. Az okostelefonos és számítógépes programok továbbra is könnyebbé teszik az életünket, algoritmusok segítik megszervezni a közlekedést, párt és munkát találni, éttermet választani, vagy épp figyelni az egészségi állapotunkat, diétánkat, alvási szokásainkat. Ott még nem tartunk 2019-ben, hogy a gépek hozzanak döntéseket helyettünk, de egyre nagyobb segítségünkre lesznek. Mivel életünket egyre digitalizáltabban éljük, még fontosabbá válik majd adataink védelme, 2019-ben már nem lehetünk naivak a közösségi oldalakkal, feltöltött fényképeinkkel, leírt szavainkkal kapcsolatban. 

Objektum doboz

Meg kell tanulnunk felelős döntéseket hozni, és felfejlődni a digitális világ nyújtotta kihívásokhoz,  eligazodni az online világban és a virtuális valóságban, ehhez pedig szükségünk van egy jó adag józanságra, óvatosságra, tudatosságra, egy belső iránytűre. 

Ajánlott cikkek