Egyéb kategória

8 ok, amiért érdemes a csipkebogyóolajt választanotok a bőrápoláshoz

A téli időszakban különösen jelentős szerepet kapnak a különböző illóolajak. Aromaterápiás, relaxáló, bőrápoló célra egyaránt használhatóak. A december pedig a csipkebogyó szezonja, mely számtalan módon, így illóolajként is sok jó tulajdonsággal rendelkezik az egészségetek szempontjából.

vous - 2018.12.30.
8 ok, amiért érdemes a csipkebogyóolajt választanotok a bőrápoláshoz

A csipkebogyó gyulladás gátló és antioxidáns, hasznos az oxidatív stressz semlegesítésére – írja a Women’s Health dermatológusa.

Íme néhány bizonyíték, hogy milyen sokoldalú a csipkebogyóolaj:

  • Hidratálja a bőrt: ebben a szabad zsírsavak nagy szerepet játszanak, melyek nagy arányban megtalálhatóak a csipkebogyóban.
  • Bőröregedés gátló hatású: a csipkebogyó egyedülállóan magas C-vitamin tartalmú, mely által erős öregedés gátló hatással bír. A C-vitamin antioxidáns hatása megvédi és javítja az UV-károsodásokat, és csökkenti a ráncokat.
  • Egészségesen fénylő bőr: a C-vitamin tartalma miatt hatékonyan csökkenti a hiper-pigmentációt és fényessé teszi a bőrt.
  • Elősegíti a sebgyógyulást: hatékonyan javítja a hegeket.
  • Antibakteriális hatású: a csipkebogyóolajban lévő fenolok antibakteriális, vírusellenes és gombaellenes hatásúak. Mindaddig, amíg az olaj nem irritálja az ekcémára hajlamos bőrt, ez a termék előnyös lehet mind a bőr hidratálásában, mind pedig az ekcéma kapcsán általánosan észlelt fertőzések megelőzésében.
  • Segíthet csökkenteni a bőr pigmentációját.
  • Felveszi a harcot az aknéval szemben.
  • Csökkenti a striákat.

Forrás:
iStock
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!