Egyéb kategória

Isteni foszlós bukta

Semmi nem olyan otthonos és kuckózós, mint egy adag finom házi kelt tészta, ami édes, vajas illattal tölti be a lakást. Már a készítése is pihentet, nyugtat és ellazít, és ha kellően türelmesek vagyunk a kelesztési idővel, akkor a végeredményben nem csalódhatunk - legalábbis ezzel a fahéjas buktával!

vous - 2018.12.21.
Isteni foszlós bukta

Pillekönnyű kelt tészta, rajta ropogós fahéjas cukor, mindez egy kis vaníliás-krémsajtos mártogatóssal összesütve – zseniális kombináció ízben, mutatós látványban, és egyáltalán nem a megszokott tálalásban, vagyis teljes sikerre számíthat bárki, aki elkészíti. A vajas, kis citromhéjjal felturbózott kelt tészta nagyon foszlós és isteni finom, a fahéjas ropogóssal és a krémsajtos öntettel mártogatva vendégvárónak, ünnepi desszertnek is megállja a helyét, és a jó hír, hogy egyáltalán nem macerás elkészíteni, csak hagyni kell neki időt, hogy kellően megkeljen.

Fahéjas bukta krémsajtos mártogatóssal

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 4 evőkanál tej
  • 35 dkg liszt
  • csipet só
  • 1 csomag instant élesztő
  • 5 dkg cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 10 dkg lágy vaj

Valamint:

  • 2 evőkanál barna cukor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 tojás

A mártogatóshoz:

  • 15 dkg natúr krémsajt
  • 1 dl tejföl
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál méz

Az elkészítését pedig ITT tudjátok megnézni.

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek