Isteni finom, kívül ropogós, belül omlós és puha, illatos mogyoróvajas ez a szuperegyszerű keksz, ami vaj és tojás nélkül készül, növényi tejjel pedig teljesen vegánná alakítható. A benne lévő rubintszínű aszalt vörösáfonyától olyan szépséges és ünnepi, hogy karácsonykor is megállja a helyét.
Szuperegyszerű és álomfinom, kuckózáshoz, nassolnivalónak, de vendégvárónak, sőt gasztroajándéknak is tökéletes ez az omlós keksz, és ha a sok ünnepi finomság mellett nem fogyna el, akkor jól záródó dobozban vagy üvegben sokáig friss marad. Csak növényi alapanyagokkal készül, a mogyoróvaj pótolja a zsiradékot, de össze is fogja a tésztát, nagyon illatossá, kívül roppanóssá, belül omlóssá és puhává teszi.
A belevaló természetesen ízlés szerint variálható, itt aszalt vörösáfonya és pörkölt földimogyoró került bele, de csokival vagy más szárított, aprított gyümölccsel is készíthető!
Áfonyás-mogyoróvajas keksz
Hozzávalók:
Az elkészítést nézzétek meg ITT!