Egyéb kategória

Nem azért híztok télen, mert többet esztek

Sokan vannak, akikre télen könnyebben felcsúsznak a kilók. Azonban, mint kiderült, emögött nem biztos, hogy a több kalória és még csak nem is a kevesebb testmozgás állhat.

vous - 2018.12.18.
Nem azért híztok télen, mert többet esztek

Egy idei kutatás szerint a téli napfényhiány súlygyarapodást okozhat. A napsugarak nemcsak a megfelelő D-vitamin-szintért és a jó hangulatért felelnek ugyanis, hanem csökkentik a testzsírt és szabályozzák az anyagcserét is. Az Alberta Egyetem kutatói arra a következtetésre jutottak, hogy ha nem jutunk elegendő napfényhez, az hozzájárulhat a fehér zsírszövet diszfunkcionális működéséhez, az elhízáshoz, a cukorbetegséghez, valamint a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásához.

Nézzétek meg a cikk folytatását!

Forrás:
istock.com
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Szuperhősök a kertemben: Itt az ideje segíteni nekik!
Világ
Szuperhősök a kertemben: Itt az ideje segíteni nekik!
vous - 2023.03.11.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, milyen fontos a méhek jelenléte a bolygónkon, hiszen ez az egyetlen rovar a világon, ami képes ételt előállítani az ember számára is, ami nem más, mint a jól ismert méz – írja Zsuzsanna, aki a VOUS vendégszerzői felhívására küldte be írását. A következő sorokban Pálfy Zsuzsanna cikkét olvashatjátok.

Otthon

Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
Otthon
Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
vous - 2023.03.16.
A vízhatlan matracvédő megóvja a baba és kisgyermek ágyának a matracát a nemkívánatos foltoktól. De mi a helyzet a nagy méretű ágyakkal? Sok esetben ugyanis együtt alszik a kicsi a szülőkkel vagy hajnalban, ha felébred, bemászik a szülői ágyba. Szerencsére nagy, 180x200 és 200x200 cm-es méretben is elérhető a matracvédő, így nem történik semmi probléma, ha nem ébred fel a gyermek arra, hogy pisilni kell. A szobatisztaságra való szoktatáskor ez előfordul, így jobb felkészülni rá és megelőzni a bajt.