Egyéb kategória

Élvezzétek a gesztenyeszezont!

A sült gesztenye illata ünnepi hangulatot idéz, és ez a téli finomság ráadásul kifejezetten egészséges is. Sok rostot, C-vitamint és fontos ásványi anyagokat tartalmaz, ami hozzájárul egészségetek megőrzéséhez a hideg évszakban is.

vous - 2018.12.16.
Élvezzétek a gesztenyeszezont!

A legtöbb mogyorófélétől eltérően a gesztenye kevés fehérjét vagy zsírt tartalmaz, és elsősorban komplex szénhidrátokban gazdag – írja a Good Housekeeping. A gesztenye vitaminokban és ásványi anyagokban is gazdag, ami tetőtől talpig hasznos a szervezetetek számára. A növényi alapanyagokból, mint a gesztenyéből, származó rostok segítenek fenntartani az emésztőrendszeretek egészségét, a koleszterinszintet, és hozzájárulnak az egészséges testsúlyhoz.

Míg a mandula és a földimogyoró fehérjét, a gesztenye túlnyomórészt komplex szénhidrátokat tartalmaz, amelyek stabil energiaforrást jelentenek szervezetek számára. A magas rosttartalom és a komplex szénhidrátok kevésbé azonnali hatást fejtenek ki a vércukorszintre. A vitaminok, ásványi anyagok és antioxidánsok védelmet adnak az immunrendszereteknek.

Hogyan fogyasszátok?

A gesztenye viszonylag alacsony kalóriatartalmú, ezért nyugodtan beépíthetitek az ünnepi menübe. Süssétek, főzzétek, készítsetek belőle levest, gesztenyepürét, süteményt. Számtalan módon elkészíthető és variálható téli finomság.

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
Világ
Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
vous - 2023.05.23.
Mutasd meg, hogy neked mit jelent a BudaPart! Szívesen töltesz időt a BudaParton, itt élsz vagy épp itt dolgozol? Most itt a lehetőség, hogy megörökítsd kedvenc pillanatod vagy hangulatod! Május 22-én, hétfőn indul a „Nekem a BudaPart...!” fotópályázat, ahol három témában mutathatják be a városnegyedet a pályázók, a legizgalmasabb 50 fotóból pedig kültéri pop-up kiállítás készül, mely ingyenesen lesz látogatható a nyár folyamán.

Otthon

Hasznos kiegészítők a porszívódhoz
Otthon
Hasznos kiegészítők a porszívódhoz
vous - 2023.05.22.
Vettél egy porszívót és szeretnéd a maximumot kihozni belőle? Ezesetben lehet, hogy szükséges lesz pár kiegészítőre, amit a csomagolás nem tartalmazott. Az alábbiakban felsorolunk néhány fontos porszívó tartozékot, amelyek segítenek a hatékony és alapos takarításban: