Egyéb kategória

A teafogyasztás még annál is egészségesebb, mint eddig gondoltátok?

Kínai kutatók fedezték fel, hogy a rendszeres teázás jelentősen csökkenti a csontritkulás és csonttörés kockázatát, ami halmozottan igaz a nők esetében.

vous - 2018.12.03.
A teafogyasztás még annál is egészségesebb, mint eddig gondoltátok?

A tanulmányt a Nutrients and Osteoporosis International tudományos lapban tették közzé kínai kutatók. A kutatást több mint 450.000 felnőttön végezték el, aminek egyértelmű eredménye lett: azok, akik rendszeresen fogyasztanak zöld teát, kisebb eséllyel szenvednek el csonttörést. Ez a jótékony hatás nőknél és azoknál, akik több mint harminc éve fogyasztanak teát, még erősebb. Sajnos a mechanizmus pontos okára még nem jöttek rá a tudósok, de a kutatás eredményéből egyértelműen látszik, hogy a rendszeres fogyasztóknál 12 százalékkal, a hosszú ideje fogyasztók körében pedig 20-30 százalékkal csökkent a csonttörések kockázata.

Olvassátok tovább a cikket!

Forrás:
Depositphotos
600

Nézzétek meg ezt a korábbi cikkünket:

Próbáljátok ki a citromfű teát a nyugodt éjszakákért

A citromfű levelei friss citromillatot árasztanak, és olyan vegyületeket tartalmaznak, amelyek nyugtató hatást gyakorolnak rátok. Napjainkban a citromfüvet gyógynövényként, tinktúrákban, salátákban, vagy illóolajok formájában használhatjátok.

Ajánlott cikkek